Blog Apimond

In perioada 18-27 ianuarie, compania noastra, Apimond, va fi prezenta la evenimentul International Green Week (Saptamana verde), organizat la Berlin. La nivel mondial, International Green Week este cel mai important targ dedicat alimentatiei, agriculturii si horticulturii Bio. Inaugurat in 1926, evenimentul a ajuns in 2013 la cea de-a 78-a editie. International Green Week reuneste producatori din lumea intreaga care isi dau intalnire in capitala Germaniei pentru a testa piata alimentatiei ecologice si a produselor considerate de lux, dar si in vederea consolidarii imaginii de brand.




Produsele cosmetice Bio pe baza de venin de albine, cum sunt cele pe care vi le propune compania noastra, Apimond, sunt considerate cu adevarat revolutionare. Echivalent natural al botoxului, veninul de albine estompeaza ridurile si mentine elasticitatea pielii, fara sa paralizeze insa muschii fetei, asa cum se intampla in cazul toxinei botulinice. Specialistii sunt de parere ca pielea reactioneaza la venin crescandu-si productia de colagen si imbunatatindu-si, astfel, elasticitatea. Potrivit lui Ciro Protta, cercetatorul si apicultorul care a stat la originea acestei descoperiri, veninul ar transmite pielii aceeasi senzatie pe care o da intepatura de albina. Produsele de ingrijire a tenului pe baza de venin de albine imbunatatesc circulatia sangvina, contribuie la eliminarea celulelor moarte, relaxeaza muschii fetei si atenueaza ridurile. In plus, veninul de albine creste numarul de keratinocite (celule din stratul superior al pielii, care confera pielii aspectul tanar), actioneaza ca o bariera impotriva factorilor de mediu, combate pierderea de apa si efectele expunerii indelungate la soare. Pentru a afla mai multe despre cosmeticele Bio cu venin de albine va invitam sa urmariti rubrica Tinerete fara batranete, de la DIGI 24, in care a fost invitata Cecilia Caragea, consultant comunicare.


Despre COSMETICELE CU VENIN DE ALBINE

De ce sa alegi cosmeticele cu #venindealbine #Apimond - la DIGI 24.#venin #vcosmeticecuvenindealbine #frumusete

Posted by Cecilia Caragea on 9 Iulie 2015



Joi, 03 Ianuarie 2013 07:34

Stiti sa recunoasteti mierea autentica?

Mierea, singurul aliment dulce concentrat din natura, este o sursa inestimabila de enzime active, microflora probiotica, vitamine si minerale. Atentie, insa! Din pacate, nu toata mierea care se comercializeaza pe piata este de calitate, adica autentica. Ar trebui sa ne dea de banuit mierea care este doar dulce, fara sa aiba o aroma deosebita. Mierea este, pe cat de sanatoasa, pe atat de usor de falsificat, prin inlocuirea zaharurilor din miere cu zahar invertit sau prin hranirea excesiva a albinelor cu zahar. Pentru ca mierea sa-si pastreze toate proprietatile, este foarte important sa nu fie tratata termic la peste 40 de grade Celsius. Prin prelucrare la temperaturi ridicate, substantele active din miere isi pierd valoarea nutritionala.
Cristalizarea nu este tocmai cel mai bun criteriu in determinarea autenticitatii unui sortiment de miere. In cazul in care este mai bogata in fructoza, mierea nu cristalizeaza, dar asta nu inseamna ca mierea respectiva nu este naturala. Este cazul mierii de salcam. In schimb, daca are un continut mai ridicat de glucoza, mierea va cristaliza rapid, asa cum se intampla cu sortimente precum mierea poliflora, de padure sau de rapita. Ca sa fiti siguri ca ceea ce mancati este miere autentica, de cea mai buna calitate, compania noastra, Apimond, va recomanda sortimentele de miere Bio. Colectata de la albine care zboara doar pe culturi ecologice, mierea Bio este certificata prin atestate de calitate eliberate de organisme internationale abilitate, in urma unor controale stricte. Cum puteti recunoaste mierea de calitate si cum puteti testa chiar dumneavoastra, acasa, mierea pe care ati cumparat-o, pentru a-i verifica autenticitatea, aflati din rubrica Ce se intampla, doctore?, de la PRO TV, in care a fost invitata Cecilia Caragea, consultant comunicare.




Folosit de secole de populatiile berbere din nordul Africii atat datorita proprietatilor sale terapeutice si cosmetice, cat si calitatilor sale culinare, pretiosul ulei de argan este obtinut din arborele de argan, arbore milenar care creste, in principal, in zonele aride din sud-vestul Marocului. Fructele arborelui Argania spinosa - care poate atinge pana la 10 metri inaltime si poate trai pana la 200 de ani -, ascund, sub invelisul lor, un miez cu coaja dura, ce adaposteste semintele din care se extrage uleiul. Datorita compozitiei sale, uleiul de argan este reputat pentru actiunea protectoare asupra sistemului cardiovascular, dar si pentru actiunea sa benefica asupra pielii si parului.




Marti, 01 Ianuarie 2013 08:54

Uleiul de jojoba, un pretios dar al naturii

Ingredient prezent in nenumarate produse cosmetice, uleiul de jojoba este deosebit de apreciat pentru proprietatile sale regeneratoare, atat asupra pielii, cat si asupra parului, pe care il hraneste, conferindu-i stralucire si elasticitate. Pe numele sau stiintific Simmondsia chinensis, jojoba este un arbust cu frunze de culoare verde-albastruie, originar din zonele semidesertice din nordul Mexicului si din sudul Statelor Unite ale Americii, fiind cultivat, de asemenea, in Israel si in Africa. Numele arbustului provine de la cuvantul  mexican chohobba, devenit jojoba in limba spaniola. Compania noastra, Apimond, va ofera uleiul de jojoba Bio, produs ideal pentru ingrijirea pielii si parului.




Extras din samburii de caise, prin procedeul de presare mecanica la rece, uleiul de caise este reputat pentru efectul sau antirid si de reintinerire asupra tuturor tipurilor de piele, insa mai ales asupra pielii devitalizate, lipsite de stralucire. Este recomandat pentru a revitaliza tenul si reprezinta o baza excelenta pentru amestecurile de uleiuri esentiale. Odinioara, medicii arabi prescriau uleiul de caise ca remediu pentru hemorozi, dureri de nas si de urechi. In industria cosmetica, uleiul de caise este folosit datorita proprietatilor sale regeneratoare, hranitoare si calmante.




Uleiul Monoi de Roucou este un alt produs natural cu totul deosebit, pe care compania noastra, Apimond, vi-l oferă de pe îndepărtatele meleaguri ale Caraibelor. Uleiul Monoi de Roucou este un amestec din macerat de flori de Tiaré si din extract de roucou, un arbust binecunoscut in insulele Caraibe, unde este folosit de sute de ani. Arbustul de roucou, cunoscut, stiintific, ca Bixa orellana, este originar din America de Sud, unde i se mai spune si Annatto, Achiote sau Urucum. A fost aclimatizat in Polinezia in anul 1845, fiind folosit pe post de colorant si ca planta ornamentala, insa se pare ca existenta sa in insulele Marchize este mult mai veche.




Vineri, 21 decembrie, de la orele 19.00, Studioul de concerte Mihail Jora al Radiodifuziunii Romane gazduieste concertul extraordinar Cele trei Dive, ale carui protagoniste sunt trei dintre vocile de aur ale Romaniei: mezzo-soprana Ruxandra Donose si sopranele Adina Nitescu si Teodora Gheorghiu. Un eveniment special la care compania noastra, Apimond, este onorata sa fie partener. Bucuria noastra este cu atat mai mare cu cat mezzo-soprana Ruxandra Donose apreciaza produsele romanesti si, in mod deosebit, produsele Bio. De curand, a descoperit produsele cosmetice Bio cu venin de albine de la Apimond, iar acum a avut ocazia sa le cunoasca mai bine si sa le incerce pentru a se convinge de beneficiile lor.




Marti, 18 Decembrie 2012 07:50

Rasfat exotic cu uleiul Monoi de Tahiti

Acum, cand iarna e in toi, uleiul Monoi de Tahiti ne duce cu gandul la lagunele polineziene bleu-turcoaz si la plajele toropite de caldura soarelui, ne face sa visam la insulele Pacificului de sud si la frumusetea femeilor de pe acele meleaguri exotice, cu pielea lor creola, ca de satin... In insulele Pacificului, ingrijirea pielii cu ulei Monoi de Tahiti este ridicata la rang de arta. Din cele mai vechi timpuri, uleiul Monoi de Tahiti a facut parte din patrimoniul cultural, traditiile si cosmetologia traditionala din insulele polineziene. Este un produs pe care femeile din Tahiti il folosesc zi de zi pentru ingrijirea pielii si a parului, datorita proprietatilor sale remarcabile.




Uleiul Inca pe care vi-l ofera compania noastra, Apimond, este obtinut din planta cunoscuta sub numele de Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis Linneo), o planta agatatoare din regiunea amazoniana, folosita inca de pe vremea incasilor datorita continutului ei ridicat de acizi grasi nesaturati (in proportie de 50-55%) si proteine (in proportie de 25-35%). Originara din Peru, planta Sacha Inchi este cultivata la altitudini ce merg de la 200 la 1.500 metri. Uleiul Inca se extrage din semintele plantei, atent selectionate si presate la rece in conditii care nu pun in pericol nici caracterul natural si nici calitatea uleiului. Interesant este ca uleiul Inca are miros asemanator celui de arahide crude si gust similar celui de mazare.




Pagina 6 din 10
Te afli aici: >