Sanatate (10)


Luni, 20 Aprilie 2015 10:30

Noi produse cu venin de albine de la Apimond

Scris de Apimond

Compania noastra, Apimond, binecunoscuta pentru introducerea celor mai moderne si eficiente produse pe baza de venin de albine, a lansat acum doua noi geluri menite sa combata afectiunile osteo-articulare, sa relaxeze muschii si sa ne redea starea de confort. Aplicarea locala a acestor geluri prin masarea usoara a zonelor dureroase produce imediat o relaxare locala a tesutului, insotita de o placuta senzatie de racoare, dupa care se instaleaza o incalzire reconfortanta a zonei. In plus, in cazul starilor gripale, gelurile, aplicate pe piept, ne vor surprinde cu rezultate excelente, inclusiv ca dezobturante nazale.
Veninul de albine este cunoscut si apreciat inca din Antichitate pentru rezultatele sale de exceptie in tratarea bolilor reumatismale, a poliartritelor infectioase si de alta origine, a poliartritei deformante, nevritelor si a spondilozei. Dar nevralgiile rebele, sciatica si ulcerele trofice ale pielii pot beneficia si ele, in egala masura, de efectele veninului de albine. Rezultate deosebite se obtin si in tratarea unor afectiuni respiratorii, mai ales a virozelor respiratorii, precum si in cazul nevralgiilor.
Veninul de albine contine 18 substante active, printre care se numara si melitina, un antiinflamator de 100 de ori mai puternic decat hidrocortizonul. Fata de alte medicamente de sinteza, el stimuleaza organismul sa produca singur cortizonul, un hormon cu efect antireumatic. In plus, el are un important efect antibacterian, stimulaza producerea de anticorpi si imunitatea organismului si imbunatateste microcirculatia.
Pentru a maximiza efectele benefice ale veninului de albine, am creat doua geluri de exceptie, denumite Apiremed, unul prin combinarea veninului de albine cu extractul floral de Arnica Montana, altul prin combinarea veninului de albine cu capsicina.
Si acestea (Arnica Montana si capsicina) prezinta o importanta actiune antiinflamatorie, esentiala in ameliorarea durerilor reumatice. In plus, ele prezinta si proprietati antiseptice si de stimulare a imunitatii. In America Latina, capsicina era folosita in mod traditional si pentru combaterea racelii, tusei, faringitei si laringitei, prin aplicatii externe pe piept.
Astfel, prin combinarea actiunii veninului de albine cu efectele benefice produse de Arnica Montana, respectiv de capsicina, am creat doua produse de exceptie menite sa ne scape, in acelasi timp, de atat de neplacutele dureri reumatismale sau de durerile nevralgice, cat si de efectele secundare ale atat de enervantelor viroze respiratorii. De aceea, noile geluri Apiremed, cu venin de albine si Arnica Montana, respectiv cu venin de albine si capsicina, ar trebui sa ne fie mereu la indemana, pentru a preveni efectele racelilor si a ne scapa de durerile musculare sau articulare.

Preturi: Gel Apiremed cu venin de albine si Arnica Montana - 32 lei (130 ml),
Gel Apiremed cu venin de albine si capsicina - 30 lei (130 ml)

Produse disponibile pe www.apimond.ro si in magazinele cu produse naturale.




Sambata, 19 Aprilie 2014 08:49

Tu ce miere alegi?

Scris de Apimond

Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sortimente de miere este cea de salcam. Aceasta are o istorie veche, fiind folosita de egipteni, greci si arabi ca indulcitor, cu mult inainte de aparitia zaharului. Compania Apimond va recomanda mierea Bio de salcam, recunoscuta pentru calitatile sale terapeutice. Pentru cei care au abordat un regim de viata sanatos, mierea de salcam poate fi un excelent indulcitor pentru ceai sau cafea (evident, nu se adauga mierea in lichidele fierbinti, pentru ca isi pierde absolut toate proprietatile), insa mierea Bio de salcam poate fi folosita si ca revitalizant dupa diferite afectiuni, in cazurile de anemie sau poate fi folosita de catre sportivi pentru a-si mentine sau pentru a-si creste fortele. De altfel, in Antichitate, mierea era considerata o adevarata arma, iar despre cei care o consumau inaintea luptelor se credea ca deveneau mult mai puternici. Astazi, mierea de salcam este adesea folosita pentru a combate durerile in gat, dar si ca antiinflamator sau ca laxativ.
Mierea Bio de salcam are o culoare clara, limpede, e de consistenta lichida, avand o savoare fina si un parfum delicat. De altfel, aceasta consistenta lichida si-o pastreaza timp indelungat datorita continutului mare de fructoza. Pe cat pare de delicata, pe atat este de puternica in detoxifierea ficatului si in protejarea stomacului, calmeaza tusea, combate insomniile, depresiile, ajuta in cazul tulburarilor de memorie, in afectiunile renale, dar si extern, in cicatrizarea unor rani, insa cel mai adesea mierea de salcam este folosita pentru a combate afectiunile respiratorii, mai ales cele insotite de tuse.
Desigur, pentru ca este atat de populara, s-au starnit si controverse in jurul sau. Au existat voci care au sustinut ca mierea de salcam ingrasa… Insa pentru un aliment precum mierea, doar cand acesta e combinat cu alte ingrediente sau cand e procesat excesiv creste aportul caloric. Dar studiile au demonstrat ca persoanele care inlocuiesc zaharul industrial cu mierea Bio de salcam dobandesc o stare generala buna, se simt in forma maxima, reusesc sa faca mai multa miscare, ceea ce conduce spre eliminarea kilogramelor in exces. Asadar, mierea Bio de salcam, consumata in starea ei naturala, cu moderatie, si mai ales din surse autorizate, nu ingrasa!
Cu o aroma intensa, in diferite nuante de galben, un alt sortiment de miere, foarte cunoscut si apreciat in Romania, este mierea Bio de tei. Se cristalizeaza usor, mai ales atunci cand este tinuta la temperaturi scazute. Apimond recomanda mierea Bio de tei, o miere foarte puternica, in combaterea afectiunilor respiratorii. Acest tip de miere are o actiune antibacteriana mult mai mare decat a altor tipuri de miere, ceea ce o face eficienta in tratarea bronsitelor si in combaterea tusei. Mierea Bio de tei este una dintre cele mai iubite sortimente de miere, nu doar in Romania, ci si in intreaga Europa, fiind consumata atat ca aliment  (mai ales dimineata la micul dejun), dar si ca medicament, in tratarea unor boli nervoase. Astfel, sub povara stresului exagerat la care suntem supusi astazi, organismul nostru cedeaza, nu doar fizic, ci si psihic, iar mierea Bio de tei are rolul de a revitaliza, de a sustine activitatea psihica. Se recomanda, in cazurile de epuizare psihica, consumul de miere dimineata, dar si seara inainte de culcare. In felul acesta sunt evitate insomniile, iar odihna favorizeaza starea de bine a intregului organism. Datorita compozitiei sale bogate in vitamine, minerale, dar si antioxidanti, actiunea mierii Bio de tei este una excelenta si in combaterea starilor de agitatie si nervozitate. Mierea Bio de tei de la Apimond este folosita cu succes in combaterea afectiunilor cardiace, a celor digestive, dar si in stimularea sistemului imunitar. Pe langa aceste beneficii, mierea are, totusi, si unele contraindicatii. Astfel, nu este indicat sa se dea miere copiilor cu varstele de sub un an sau persoanelor care sufera de diabet. In afara de aceste contraindicatii, nu s-au intalnit pana acum alte situatii in care mierea sa nu fie tolerata.
Daca mierea monoflora reprezinta principiile active ale unui singur tip de floare, mierea poliflora reprezinta o combinatie de substante active din mai multe flori, astfel ca bogatia de minerale si vitamine este mai mare decat in cazul mierii monoflore.
Compania noastra, Apimond, recomanda mierea Bio poliflora, un adevarat elixir bogat in nutrienti, fiind considerat unul dintre cele mai complete alimente, tocmai datorita compozitiei sale. Adevaratul miracol pe care mierea Bio poliflora il face consta in capacitatea sa de a oferi organismului exact acele substante de care are nevoie ca sa functioneze la cotele optime. Iata de ce curele cu miere intaresc organismul si il fac puternic in fata valurilor de afectiuni specifice fiecarui sezon.
Pentru ca are in compozitie vitamine din grupa B, vitamina C, enzime, acizi organici şi minerale (fier, fosfor, potasiu, calciu), zaharuri simple, fructoză, glucoză, mierea poliflora este adesea administrata copiilor (de peste un an) care nu au pofta de mancare sau sufera de anemie, dar se recomanda si in cazul bolnavilor cu afectiuni hepatice, in cazul celor care au probleme de digestie. Este recomandata si pentru prevenirea demineralizarii oaselor, dar si pentru combaterea epuizarii fizice si psihice.
Pentru o buna perioada de timp, mierea poliflora a stat intr-un con de umbra, fiind considerata inferioara calitativ mierii moniflore, insa nutritionistii au demonstrat ceea ce apicultorii au sustinut intotdeauna – mierea poliflora este calitativ superioara celorlalte sortimente de miere, intrucat include substante variate, din surse diferite, formand un aliment complet.
Acestea sunt doar cateva din calitatile mierii Bio de salcam, a mierii Bio de tei si a mierii Bio poliflore de la Apimond. De schimbarile benefice pe care le determina consumul de miere va puteti convinge doar consumand-o, fie in ceai, cafea sau, pur si simplu, luand cate o lingurita, ca medicament, administrat dimineata si seara. (Foto: freeimage.com)




Joi, 17 Aprilie 2014 08:31

De ce sa alegem mierea Bio

Scris de Apimond

Mierea este atat de des folosita in tratarea sau prevenirea unor afectiuni, incat, in ultimii ani, piata s-a umplut de miere… atat de multe sortimente, incat consumatorul nu mai stie ce sa aleaga, cum sa aleaga. Este foarte greu, chiar si dupa ce consumatorul s-a informat din diferite surse credibile, sa stabileasca care este mierea autentica si care este falsa.
Mierea, rodul unei munci atat de asidue a albinelor, este cunoscuta inca din Antichitate si venerata pentru virtutile sale, fiind considerata de egipteni, greci si romani un elixir al fortei, al tineretii si al starii de bine, remediul impotriva tuturor suferintelor. Astazi, acest aliment dulce si pretios, atat de bogat in culori si arome, face parte din alimentatia noastra cotidiana. Evident, este foarte greu sa se produca o miere de calitate, pentru ca astazi lumea apiculturii se confrunta cu schimbari ambientale, care reprezinta adevarate provocari. E destul de greu, insa nu imposibil sa gasesti o miere Bio de calitate.
Compania Apimond vine in intampinarea clientilor care doresc nu doar sa regaseasca gustul traditional al mierii de altadata, ci si sa isi pastreze starea de sanatate. De ce e speciala mierea Bio de la Apimond? Pentru ca nu e doar buna, ci si naturala, obtinuta in medii departe de diferite forme de poluare industriala. Obtinuta cu atata migala din partea apicultorilor si cu atata munca din partea albinelor, mierea Bio de la Apimond si-a castigat dreptul de a fi prezenta zilnic in alimentatia celor care vor sa traiasca sanatos.
Datorita faptului ca din ce in ce mai multi oameni se intorc la consumul de alimente sanatoase, apar pe piata diferite sortimente de miere care costa extrem de putin, imita foarte bine mierea autentica, dar nu este ceea ce pare. Din pacate, asa cum se intampla adesea, atunci cand preturile scad sub nivelul pietei, creste si numarul cumparatorilor. Au existat cazuri in care autoritatile au descoperit pe piata sortimente de miere provenite din spatii care au fost tratate cu antiparazitari interzisi de cativa ani buni… Iata de ce, atunci cand un produs prezentat ca miere Bio are un pret mult mai scazut decat ceea ce ofera piata la momentul respectiv, cumparatorul ar trebui sa aiba reale suspiciuni. Nu trebuie sa faceti rabat de la calitatea si siguranta alimentara!
Astfel, pentru a obtine mierea Bio de la Apimond, stupinele sunt amplasate in zone in care poluarea industriala nu ajunge, culturile pe care le polenizeaza albinele nu sunt supuse tratamentelor cu substante chimice de tipul pesticidelor, iar albinelor nu li se dau antibiotice.
Mierea contrafacuta nu doar ca isi pierde proprietatile, ci devine chiar toxica, aceasta putand declansa dezechilibre metabolice care atrag la randul lor alte afectiuni sau le intensifica pe cele deja existente. Unele studii arata ca mierea contrafacuta, in functie de substantele toxice pe care le contine, poate provoca diferite afectiuni extrem de grave. Fie ca se obtine prin adaugarea extractului de malt, a conservantilor de tipul acidului benzoic, a substantelor care sa o ingroase, gelatina, a indulcitorilor, cum ar fi zaharina, ciclamati sau sucraloza, mierea falsificata astfel poate reprezenta un adevarat pericol pentru sanatate. Daca mierea autentica este extrem de pretioasa si benefica, fiind solutia pentru o gama variata de afectiuni, mierea contrafacuta poate provoca dezastre greu sau poate chiar imposibil de remediat.
Un mod prin care se poate obtine o miere foarte slaba calitativ este hranirea albinelor cu o solutie de apa cu zahar. In acest fel, nu se mai obtine miere cu calitatile celei autentice, pe care albinele o obtin zburand din floare in floare...
Asadar, mierea Bio nu este o moda, ci o necesitate, o alegere de buna a celor care vor sa se fereasca de tot ceea ce presupune un stil de viata nesanatos, haotic si iresponsabil.
Chiar daca a produce miere Bio este o adevarata provocare, compania Apimond respecta cu strictete normele care ii permit certificarea unei astfel de miere, si asta din dragoste pentru natura si tot ceea ce este natural, dar si din respect pentru oamenii care au devenit clienti si au ramas clienti fideli, datorita calitatii pe care au gasit-o in produsele Apimond. A produce miere Bio, mai ales in contextul actual al extinderii poluarii si a altor factori nocivi, inseamna a depune o munca asidua, insa cu satisfactii majore atunci cand toata aceasta munca se reflecta in sanatatea consumatorului. Totodata, observand avantajele pe care le are alegand mierea Bio, consumatorul realizeaza ca Bio este o conditie esentiala in pastrarea sanatatii in contextul general actual. Iata de ce putem spune ca, in curand, atunci cand oamenii vor fi pe deplin convinsi de eficacitatea mierii Bio, aceasta va deveni mult mai pretuita decat aurul… si asta pentru ca sanatatea este sau ar trebui sa fie prioritatea noastra.
Veti gasi, cu siguranta, pe piata numeroase produse care poarta pe eticheta adjective precum: "natural", "pur", insa, de multe ori, cuvintele acestea nu sunt decat o promisiune in van. Compania Apimond nu ofera cuvinte, ci produse care multumesc consumatorul, oferind o miere de calitate… si face asta de peste 90 de ani, respectandu-si clientii nu prin promisiuni si produse care sa exceleze doar prin eticheta, ci prin calitatea reala pe care o ofera. Apimond ofera consumatorilor sortimente de miere Bio, de tei, de salcam, de faneata, de zmeura, de izma, de coriandru, pentru ca fiecare suferinta a trupului, dar si a sufletului sa fie nu doar ameliorata, ci chiar combatuta in totalitate, in mod sanatos. (Foto: freeimage.com)




Marti, 15 Aprilie 2014 08:07

Topul afectiunilor tratate cu miere

Scris de Apimond

Cunoscuta si apreciata inca din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale terapeutice, mierea a facut, de-a lungul anilor, obiectul a numeroase studii, omenirea incercand neincetat sa analizeze cat mai bine acest elixir dulce si miraculos. Fiecare analiza si studiu efectuat a condus la concluzia ca mierea este sanatoasa. Datorita actiunii antibacteriale, antimicrobiene si antiinflamatoare, mierea este folosita in tratarea a numeroase afectiuni, fiind eficienta si in stimularea sistemului imunitar, a cresterii energiei generale… In plus, are un gust atat de bun! Cu aceste calitati, nu e de mirare ca mierea este iubita de cand lumea, de toate popoarele, atat de oamenii simpli, cat si de marile personalitati.
Se spune despre Alexandru cel Mare ca ar fi fost inmormantat impreuna cu o serie de recipiente pline cu miere. Vechii egipteni obisnuiau sa foloseasca mierea ca metoda principala de imbalsamare. Despre primul stup pastrat intact, aflat in Israel, se crede ca dateaza de mai bine de 3.000 de ani, iar mierea cea mai veche a fost gasita undeva in Georgia si se presupune ca are in jur de 5.000 de ani. Asadar, putem afirma ca mierea este un elixir folosit inca de la nasterea omenirii.
Intr-un stup obisnuit, in conditii optime, se pot produce in jur de 80 kg de miere pe an, insa datorita procedeelor actuale, din ce in ce mai avansate, productia de miere a albinelor poate fi crescuta. Avem multe de invatat de la aceste mici si uimitoare insecte… si nu doar modul lor de organizare si de perseverenta, iscusinta si daruirea, ci si capacitatea de a se bucura de viata in colonie si de a comunica cu semenii. Un studiu recent a descoperit ca albinele comunica prin... dans, aratand astfel celorlalte colege cat de departe sunt florile din care se poate culege nectarul. Asadar, atunci cand zumzetul lor (care este, de fapt sunetul cauzat de cele 200 de batai ale aripilor pe secunda) devine mai accentuat, se poate spune ca suntem martorii unui adevarat dans al albinelor.
De regula, atunci cand conditiile sunt optime, o albina lucratoare traieste in sezonul activ in jur de 40 de zile si efectuează 250 de zboruri, in cursul carora aduna cateva grame de miere. La momentul actual, tarile cu productia cea mai mare de miere sunt: China, Turcia si Ucraina. In aceste tari s-au elaborat norme care presupun restrangerea folosirii pesticidelor, intrucat consumul indelungat al acestor substante au distrus foarte multe populatii de albine, astfel productiile agricole fiind puse in pericol. Se stie ca in mare parte productia agricola din intreaga lume depinde de procesul de polenizare a albinelor. Nu degeaba ne avertiza Albert Einstein cu privire la raportul direct intre viata albinelor si cea a omenirii, spunand ca omenirea nu rezista mai mult de patru ani fara albine.
Dar sa revenim la miere… De ce este ea atat de iubita? Ei bine, vechii egipteni o foloseau ca dezinfectant al ranilor, iar despre profetul Mohamed se spune ca lauda mierea ca fiind un adevarat medicament, atat pentru trup, cat si pentru suflet. Datorita calitatilor sale curative, mierea a fost studiata de-a lungul timpului si astazi, cand dezvoltarea medicinei ne permite studii aprofundate, s-a descoperit ca miracolele realizate de catre miere vin din complexitatea structurii sale. Mierea contine, pe langa glucoza si fructoza, minerale precum: magneziu, potasiu, calciu, sodiu, fier, fosfor si vitaminele din grupul B, avand o actiune benefica pentru activitatea inimii, pentru stimularea imunitatii, pentru combaterea ulcerului stomacal, dovedindu-se a fi un excelent pansament gastric, dar este benefica si in combaterea insomniilor, a starilor de stres sau a depresiilor.
In topul afectiunilor tratate cu miere se afla afectiunile respiratorii, in special tusea. O lingurita de miere luata seara, inainte de culcare, ajuta nu doar la dobandirea unei stari de liniste propice somnului, ci si la calmarea tusei. Alte afectiuni tratate foarte des cu miere, inca din cele mai vechi timpuri, sunt ranile, taieturile. Fiind un antiseptic puternic, mierea dezinfecteaza si nu permite infectarea ranii, ci favorizeaza cicatrizarea acesteia. O alta afectiune pe care romanii prefera sa o combata cu ajutorul mierii este constipatia, mierea fiind considerata un laxativ natural fara efecte secundare sau nocive asupra organismului.
Disconfortul indigestiilor este adesea tratat cu ajutorul mierii de albine. Alte afectiuni pentru care romanii prefera mierea ca medicament sunt: insomniile, mahmureala, infectiile urinare, afectiunile renale, hepatice. De toate aceste calitati se beneficiaza numai daca mierea este autentica, cumparata de la producatori cu experienta si daca se respecta conditiile de pastrare si de consum. De aceea va sugeram sa o cumparati doar din surse autorizate si in care aveti incredere.
Compania noastra, Apimond, brand cu traditie in apicultura, va recomanda miere in diverse sortimente, de la mierea poliflora la mierea de salcam, de tei, de padure, de albastrele sau de coriandru, sortimente pe care puteti sa le folositi atat pentru a combate diferite afectiuni, pentru a indulci ceaiul, cafeaua sau pentru a va prepara masti de infrumusetare. (Foto: freeimage.com)




Miercuri, 31 Iulie 2013 07:42

Calitatile uleiurilor vegetale

Scris de Apimond

Toata lumea cunoaste faptul ca uleiurile vegetale sunt utilizate in principal in cosmetica, insa ele ne pot ajuta si in prepararea unor mancaruri. De exemplu, pot fi adaugate in salate sau incorporate in alte preparate. Fiind vorba de uleiuri presate la rece, acestea se adauga in mancare la final, nu sunt folosite la prajit ca uleiurile obisnuite. De altfel, la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, ele nu isi pastreaza calitatile, ba chiar pot deveni periculoase. Insa toate aceste uleiuri care se pot folosi atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic trebuie alese cu grija, iar cele de la Apimond se bucura de aprecierea consumatorilor!
Uleiul de argan a devenit mai cunoscut in ultimii ani, insa este folosit de berberii din nordul Africii de foarte mult timp. Are calitati deosebite in combaterea ridurilor, dar il regasim si in componenta unor sampoane, a unor creme de protectie solara etc. Este un ulei scump, produs in cantitati mici, deoarece arborele de argan, din fructele caruia este extras, creste intr-o singura zona din Maroc.
Uleiurile Monoi Tahiti si Monoi Roucou provin din zone tropicale. La temperaturi de sub 24 de grade Celsius, ele se solidifica – de aceea, iarna, le vedem in magazine in sticlutele lor avand forma solida. Pentru a le readuce la forma lichida, vom incalzi sticluta sub un jet de apa calda.
Uleiul Inca Omega este extras dintr-o planta care creste in America Centrala. Este ideal pentru salate, fiind foarte sanatos, caci contine "grasimi bune" – acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9.
Uleiul de jojoba este extras dintr-un arbust care crestea initial in Mexic si sudul Statelor Unite, dar care acum este cultivat si in alte zone calduroase de pe glob. Prima sa utilizare a fost impotriva eczemelor si iritatiilor pielii.
Toate aceste uleiuri pot fi folosite si pentru ingrijirea parului, caci regleaza secretia de sebum si actioneaza impotriva caderii parului. Se ung pielea capului si firele de par, pe toata lungimea lor, iar uleiul se absoarbe foarte repede.
Fata de alte produse cosmetice, uleiurile vegetale pot fi utilizate fara riscuri si de catre femeile insarcinate, fiind benefice si pentru pielea bebelusilor, in cazul anumitor iritatii. Ele sunt naturale, contin principii active benefice, vitalizante, sunt procesate la rece si nu sunt alergene.
Uleiurile vegetale de la Apimond au un ambalaj special, de tip spray, fapt care ne ajuta sa le dozam mai bine, neriscand sa le utilizam (extern sau intern) in cantitati prea mari.
Despre uleiurile vegetale bio si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Profu’ Menci difuzata recent de canalul Antena 2.

Despre ULEIURILE VEGETALE

Despre uleiurile vegetale Apimond. Cu domnul profesor Gheorghe Mencinicopschi. La Antena 2, la emisiunea Profu' Menci.

Posted by Cecilia Caragea on 27 Mai 2015



Luni, 29 Iulie 2013 13:56

Beneficiile unturilor vegetale

Scris de Apimond

Chiar daca untul este un aliment foarte gras, el contine vitamine esentiale (A, D, E, K) pentru sistemul imunitar, care, fiind liposolubile, se absorb in organism doar in prezenta grasimilor. De aceea, specialistii ne recomanda sa nu eliminam untul din alimentatie nici chiar atunci cand urmam unele diete asa-zis fara grasimi. Daca insa nu dorim sa consumam untul clasic, prelucrat din lapte, avem la indemana variante vegetale, mai sanatoase.
Untul de cacao are un beneficiu suplimentar fata de untul obisnuit: protejeaza vasele sanguine. Untul de cacao contine grasimi care cresc nivelul colesterolului bun, HDL. Este de trei ori mai bogat in antioxidanti, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima. De aceea, il putem folosi in prajituri, de exemplu, in locul untului clasic. Fiind ingredientul principal intalnit in ciocolata, putem prepara, de asemenea, ciocolata de casa, bomboane, inghetata si alte dulciuri sanatoase, prin adaugarea de miere, praf de cacao, fructe etc. In acest fel, beneficiati de sanatoasele grasimi vegetale si prin deserturi si va puteti, de asemenea, diversifica dieta, care este un alt principiu al alimentatiei corecte. Untul de Shea are o consistenta similara untului de cacao si este folosit si el cu succes - mai ales in retetele de frumusete... Pentru ca untul de cacao si untul de Shea au calitati exceptionale si in cosmetica, fiind extrem de benefice pentru ten si piele.
Atentie insa: pentru a putea fi folosite pe post de ingrediente in retetele de bucatarie, pe ambalajul acestor unturi este obligatoriu sa fie specificat faptul ca sunt destinate uzului alimentar, altfel le puteti folosi doar pentru uz extern, in retete cosmetice! Compania noastra, Apimond, va ofera insa produse de calitate, excelente atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic.
Despre beneficiile untului de cacao si ale untului de Shea a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Ce se intampla, doctore? difuzata de curand pe canalul Pro TV.




In ultimele zile, in mass-media a aparut o stire care ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne faca sa constientizam cat de important este sa consumam produse apicole din zone nepoluate. Apicultorii din regiunea franceza Alsacia se confrunta cu un fenomen bizar: de cateva luni, albinele nu mai produc miere galben-aurie, asa cum este normal, ci de culoare albastra, rosie sau verde. Aceasta miere este mult prea lichida, are nuante neobisnuite si nu poate fi comercializata. Incercand sa afle descopere misterul, apicultorii au ajuns la o constatare ingrijoratoare.




Joi, 27 Septembrie 2012 20:08

Kate Middleton, adepta a unui stil de viata sanatos

Scris de Apimond

Ducele si Ducesa de Cambridge si-au incheiat, recent, turneul pe continentul asiatic, parte a turneului mondial ce marcheaza Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Din itinerariu au facut parte Singapore - aici, cuplul princiar a vizitat gradina botanica, unde o specie de orhidee a fost numita in onoarea lor -, Malaezia, Insulele Solomon si insula polineziana Tuvalu. Kate Middleton a impresionat din nou prin frumusetea ei si prin gustul vestimentar desavarsit. La capitolul frumusete, Ducesa de Cambridge a stiut sa cultive atuurile oferite de natura, fiind adepta unui stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata si pe multa miscare.




Duminica, 09 Septembrie 2012 23:10

Albinele, sanatatea mediului si sanatatea noastra

Scris de Apimond

Sanatatea noastra depinde de sanatatea mediului inconjurator, iar albinele, aceste vietati cu totul unice, ne ofera indicii pretioase cu privire la starea mediului in care traim. Simpla lor prezenta intr-un anumit loc demonstreaza ca acel loc este nepoluat, curat si, prin urmare, propice vietii omului. Se spune ca insusi Albert Einstein ar fi rostit cuvintele urmatoare: Daca albinele ar disparea de pe fata Pamantului, omenirii nu i-ar mai ramane decat cativa ani de viata. Nimic mai adevarat, pentru ca albinele sunt un excelent un bioindicator al sanatatii, respectiv al gradului de poluare al mediului.




Duminica, 02 Septembrie 2012 13:00

Din virtutile mierii

Scris de Apimond

Mierea este un aliment natural sanatos, bogat in glucide, proteine, lipide, enzime si vitamine. Se estimeaza ca o lingura buna de miere ne furnizeaza 11 grame de glucide, 1 miligram de calciu, 0,2 miligrame de fier, 0,1 miligrame de vitamina B si 1 miligram de vitamina C. Datorita continutului ridicat de substante indispensabile bunei functionari a organismului, mierea este apreciata de mii de ani pentru virtutile sale curative, iar studiile actuale nu fac decat sa confirme valoarea inestimabila a acestui produs apicol cu totul unic.




Te afli aici: Sanatate