Frumusete (32)


Brandul Apimond, care v-a obisnuit deja cu calitatea produselor sale pentru sanatate si frumusete, a lansat acum un nou produs - gelul Bio pentru igiena intima, cu apa de mare si propolis, recomandat pentru utilizare zilnica in igiena intima, atat feminina, cat si masculina. Avand o actiune de protejare, curatare si ingrijire profunda, poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, el actionand in mod delicat, calmand iritatiile, dezinfectand si, in plus, hidratand si conferind prospetime. Nu mai putin important este faptul ca asigura echilibrul florei locale si nu afecteaza PH-ul. Astfel, noul produs Apimond reuseste sa previna aparitia iritatiilor si a diferitelor afectiuni, impiedicand formarea de mirosuri neplacute. Utilizat ca un sapun lichid normal, poate fi folosit inclusiv in perioada ciclului menstrual.
Noul produs imbina actiunea specifica a apei de mare cu cea a extractului de propolis, carora li se adauga extractul de galbenele, Aloe Vera si acidul lactic. Este, de asemenea, important de subliniat ca produsele Apimond nu contin ingrediente ce pot avea actiuni adverse, precum uleiurile minerale si derivatele acestora, etoxilati si ftalati, parabeni si fenoxietanoli sau coloranti, parfumuri, emulsificatori si gume sintetice si nici derivatele de sodium - SLS, SLE sau SLES. Trebuie stiut ca actiunea benefica a apei de mare este astazi demonstrata stiintific si se bazeaza mai ales pe continutul bogat in saruri minerale si oligoelemente esentiale pentru mentinerea functiilor vitale ale organismului nostru.
Se poate vorbi de o compatibilitate excelenta intre apa de mare si mediul intern al organismului nostru, bazata pe proportiile similare ale acestora. Astfel, apa de mare imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii si creste rezistenta acesteia. Ea regleaza si restabileste presiunea osmotica si schimbul ionic intre apa intercelulara si cea extracelulara. Astfel, se mentine vitalitatea celulelor si se recapata, la nivelul celulelor profunde ale dermei si musculaturii, vitalitatea pierduta. Apa de mare utilizata este din zone nepoluate, pentru a asigura o eficacitate maxima.
Actiunii benefice a apei de mare i se adauga actiunea antiinflamatoare a propolisului, binecunoscutul produs al stupului, cu actiunea lui puternic dezinfectanta, antimicrobiana, antivirala si antifungica, ce poate constitui un adevarat scut protector pentru organismul nostru, inclusiv prin actiunea lui eficienta de contracarare si vindecare a iritatiilor si eczemelor. Astfel, noul gel de igiena intima, cu apa de mare si propolis, lansat acum de Apimond, reprezinta un nou produs de exceptie, pe care il vom include cu siguranta in rutina noastra zilnica de ingrijire.

Pret: 25 lei (200 ml). Produs disponibil pe www.apimond.ro si in magazinele cu produse naturale.




De curand, portofoliul companiei noastre, Apimond, s-a extins, incluzand de-acum si uleiul de cocos Bio, 120 g, la pretul de 20 de lei, un produs excelent atat pentru frumusete, cat si pentru sanatate. Desi este un ulei, acesta este in forma solida la temperatura camerei, avand consistenta unui unt, doar la temperaturi mai mari capata consistenta lichida a unui ulei.
Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute inca de mult timp in Asia, acolo unde era si inca mai este folosit frecvent, atat in bucatarie, cat si in ritualurile de infrumusetare.
Uleiul de cocos este foarte usor de asimilat si de metabolizat de catre organism, oferind foarte multa energie. Iata de ce consumul de ulei de cocos este si un bun ajutor in cazul persoanelor care vor sa piarda in greutate, avand un numar de calorii mult mai mic decat alte uleiuri folosite frecvent in alimentatie. In Asia, in zonele in care se consuma foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce inseamna ca acest ulei nu determina cresterea in greutate, ci sustine sanatatea. Studii recente ale nutritionistilor situeaza uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mancare.
Trebuie precizat faptul ca nu toate grasimile au aceeasi compozitie, asadar acidul lauric (un acid cu lant mediu) continut in uleiul de cocos nu dauneaza activitatii cardiace, asa cum se intampla in cazul grasimilor saturate cu lant lung. Uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scadea nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
Avand proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice, uleiul de cocos creste imunitatea organismului. Acest ulei are si capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are si o actiune benefica in sustinerea functionarii optime a creierului.
Acidul lauric prezent in compozitia uleiului de cocos ajuta la tratarea ulcerului, aceasta substanta fiind arma care ucide bacteria Helicobacter Pylori, responsabila de aceasta afectiune.
Datorita proprietatilor antimicrobiene, uleiul de cocos ajuta in lupta contra indigestiilor cauzate de paraziti sau ciuperci, fiind de mare ajutor si in prevenirea infectiei cu Candida. Ajuta organismul sa asimileze mai usor si mai bine vitaminele, mineralele si aminoacizii, avand si efecte excelente asupra sanatatii pielii. Prin mentinerea unui nivel optim de antioxidanti in organism, uleiul de cocos are efecte de stimulare a regenerarii celulare, ajutand organismul sa isi pastreze tineretea mai mult timp.
Puterea sa de regenerare celulara l-a propulsat intr-un loc de cinste a remediilor impotriva eczemelor, a dermatitelor sau a altor afectiuni dermatologice. Grabeste vindecarea ranilor si este eficient si in atenuarea cicatricelor.
Cu ajutorul uleiului de cocos, pielea uscata a mainilor capata imediat un aspect sanatos, frumos si catifelat. Are rezultate excelente si in cazul combaterii petelor inestetice de pe fata, cauzate fie de expunerea inadecvata la soare sau de inaintarea in varsta. In cazul aspectului de ten obosit, masajul cu ulei de cocos face adevarate minuni, transformand tenul intr-unul cu un aspect sanatos, proaspat si inviorat.
De foarte mult timp, uleiul de cocos este un ingredient esential in sampoane, ajutand atat la stimularea cresterii sanatoase a parului, la combaterea caderii acestuia sau la inlaturarea matretii. Pentru parul deteriorat se poate aplica uleiul de cocos atat la radacina, masand usor scalpul, cat si pe lungimea firelor, lasand sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste cu apa calduta din abundenta. In acest fel, uleiul patrunde in structura firului de par, reparand daunele si ii furnizeaza substantele de care are nevoie pentru a redeveni sanatos.
Uleiul de cocos remediaza si aspecul inestetic al buzelor crapate. Aplicat pe buze de mai multe ori pe zi, acesta are efect emolient, reparator, conferind buzelor un aspect sanatos si frumos.
Machiajul, fie el si rezistent la apa, poate fi indepartat cu ajutorul uleiului de cocos, acesta lasand pielea curata, dar si hidratata.
Acestea sunt doar cateva din beneficiile uleiului de cocos Bio de la Apimond, pentru sanatate si pentru frumusete. Il gasiti in recipiente de 120 g, la pretul de 20 de lei.




Joi, 10 Iulie 2014 07:18

Uleiurile vegetale, comoara plantelor

Scris de Apimond

Uleiurile fac parte din viata noastra de zi cu zi. Fie ca este vorba de uleiuri minerale, sintetice, animaliere sau uleiuri vegetale, obtinute din plante, le intalnim in alimentatia noastra obisnuita si ca ingrediente in produsele cosmetice. Uleiurile vegetale sunt de mai multe feluri. Unele dintre ele sunt obtinute prin presare la rece, din plante oleaginoase, ca de exemplu seminte de floarea-soarelui, masline, seminte de dovleac etc. Sunt foarte sanatoase in alimentatie, insa au si un dezavantaj: nu rezista la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, deci nu pot fi folosite la gatirea mancarurilor prin coacere sau prajire. In schimb, atunci cand sunt amestecate in mancare, ele pot fi incalzite. Desigur, uleiurile pot fi obtinute din plantele oleaginoase si prin alte metode, prin incalzire si unele tratamente chimice, insa in acest caz nu sunt la fel de sanatoase.
Din plante se pot obtine si uleiuri pe care le putem numi medicinale. Acestea sunt, de fapt, uleiuri vegetale, obtinute prin presare la rece, amestecate cu anumite plante care au proprietati fitoterapeutice (cimbru, salvie, cimbrisor, musetel), proaspete sau uscate. Amestecul se lasa la macerat timp de cateva saptamani, iar uleiul vegetal va extrage din aceste plante medicinale toate substantele benefice pentru sanatatea noastra.
Tot prin presare putem obtine uleiuri si din plante neoleaginoase, care sunt deosebit de sanatoase. Este vorba de anumite fructe, samburi sau frunze. Un exemplu este uleiul obtinut din samburii de caisa, care are un continut mare de acizi grasi, benefic pentru organismul nostru. Alte exemple sunt uleiurile de jojoba sau argan, pe care le gasiti si in componenta unor produse de intretinere ale companiei noastre, Apimond. Deoarece nici un ulei vegetal nu contine toate substantele necesare corpului nostru, este bine sa alternam utilizarea lor, astfel incat sa beneficiem de toate principiile sanatoase ale acestor uleiuri. Aceste uleiuri sunt utile atat in alimentatie, cat si in uz extern.
O alta categorie de uleiuri este reprezentata de uleiurile esentiale. Sunt uleiuri volatile, obtinute din plante aromatice - trandafiri, iasomie, bujor etc. In general, sunt utilizate in cosmetica si parfumerie, dar, pe langa mireasma lor incantatoare, ele sunt utile si prin efectele pe care le au asupra psihicului uman, fiind utilizate si in aromaterapie.
Trebuie sa fim atenti ca, atunci cand folosim uleiuri vegetale, sa le alegem pe cele de calitate. Fie ca le folosim in alimentatie, fie in uz extern, este important ca ele sa nu contina conservanti sau alte substante chimice. Desigur, cele mai bune sunt uleiurile obtinute din culturi ecologice. Chiar daca ele sunt putin mai scumpe decat cele obisnuite, atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, nu e bine sa facem compromisuri. Tocmai de aceea, compania noastra, Apimond, a ales sa ofere clientilor sai si produse bio-organice de cea mai buna calitate.
Despre proprietatile benefice ale uleiurilor obtinute din plante a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii Talent si Efort, difuzata pe postul Trinitas TV marti, 8 iulie 2014.
Dim lights




Poate ca pare greu de crezut, insa tratamentele pentru infrumusetare au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, iar Cleopatra, cea despre care se spune ca ar fi scris si un indrumar pentru frumusete, folosea, printre alte remedii oferite de natura, uleiurile vegetale. Ca unei adevarate maestre in cautarea perpetua a perfectiunii trupesti, Cleopatrei nu ii lipseau ritualurile. Se spune ca era adepta masajelor cu uleiuri vegetale, pe care le considera esentiale in pastrarea fermitatii pielii.
In Roma antica, femeile obisnuiau sa isi curate tenul cu un amestec din uleiuri vegetale si nisip. Mai tarziu, in perioada Renasterii, femeile primesc libertatea de a se folosi de orice mijloace, pentru a se incadra in tiparele frumusetii din epoca, dar si pentru a adera la principiul conform caruia, pentru a da nastere pruncilor, femeia trebuie sa fie fizic cat mai aproape de perfectiune. Se credea ca femeile cu un corp urat aveau si un spirit pe masura. Desigur, vorbim despre normele renascentiste, atunci cand frumusetea nu mai era motiv de blamare si de suspiciune, ci de admiratie, si atunci, femeile aplicau uleiurile vegetale pentru a obtine maini catifelate si o piele cat mai alba, simbolurile sublimului la acea vreme. Pentru ca parul sa fie cat mai frumos si mai stralucitor (si in topul preferintelor de atunci era parul blond), femeile isi ungeau parul cu uleiuri vegetale si il purtau in bucle superbe. In aceasta perioada, in Italia apar numeroase lucrari in care sunt descrise criteriile (foarte bine definite si chiar stricte) prin care o femeie era catalogata drept frumoasa.
Apoi, in perioada romantismului revine in trend pielea alba, obtinuta tot prin masajele cu uleiurile vegetale, este apreciata frumusetea diafana, puritatea. De la 1900 incoace, cel putin la nivel european, frumusetea scapa din normele rigide de altadata, femeile reusesc sa se faca remarcate prin proportii echilibrate ale corpului, chiar daca asta nu insemna neaparat o talie de viespe. A urmat un adevarat boom al industriei cosmetice, insa uleiurile vegetale au ramas in continuare aliati de nadejde si au fost folosite atat pentru par, cat si pentru ten sau corp.
Ce le-a facut atat de iubite de-a lungul timpului? Obtinute prin presare la rece, din semintele sau samburii de plante, uleiurile vegetale contin minerale, vitaminele A, E, F, acizii Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Deficitul de vitamina E din organism este una din cauzele imbatranirii pielii, vitamina A este esentiala in protectia pielii, iar vitamina F este un aparator puternic al pielii, dar si al parului. Datorita acestei bogate compozitii, uleiurile vegetale au fost si inca sunt remedii miraculoase pentru pastrarea tineretii si a frumusetii. Se pare ca insasi Cleopatra a fost prima care a descoperit si a fructificat aceste calitati, iar astazi sunt la moda uleiurile de jojoba, de argan, de Inca Omega, de roucou sau de caise. Datorita tehnologiei avansate, astazi se stie ca fiecare din aceste uleiuri are rolul sau, fie in ingrijirea tenului sensibil, a celui acneic, in repararea firului de par deteriorat sau in combaterea celulitei.
In ultima vreme, pe piata au aparut multe uleiuri vegetale, insa este important de stiut ca acestea au nevoie de anumite conditii de pastrare, iar daca acestea nu sunt respectate, uleiurile isi pierd calitatile. Uleiurile vegetale rezista la temperatura camerei timp de 48 de ore, dupa care isi pierd calitatile. Iata de ce este necesar ca achizitionarea uleiurilor vegetale sa se faca numai din magazine specializate.
Apimond ofera o gama variata de uleiuri vegetale care pot fi folosite ca tratamente pentru ten si nu numai. Uleiul de jojoba s-a dovedit eficient in mentinerea elasticitatii, uleiul de argan combate cu succes ridurile, cel de caise amelioreaza acneea, fiind indicat tenului cu exces de sebum. De asemenea, pentru parul deteriorat, uleiurile vegetale actioneaza ca un veritabil tratament. Tot cu ajutorul uleiurilor vegetale se scapa si de matreata. La plaja, inainte si dupa expunerea la soare, uleiurile vegetale, in special cel de Monoi de roucou si Monoi de Tahiti, ofera o excelenta protectie impotriva arsurilor. Uleiurile vegetale de la Apimond pot fi folosite si ca uleiuri de masaj.
Despre beneficiile uleiurilor vegetale a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Europolis, in cadrul rubricii Arta de a trai sanatos.




Marti, 04 Martie 2014 14:06

Veninul de albine in cosmetica

Scris de Apimond

Este primavara, este vremea regenerarii si a celebrarii frumusetii! De asemenea, este momentul in care suntem atenti la tot ce este legat de sanatate. Iar sanatatea si frumusetea inseamna, mai ales pentru femei, nu doar alimentatie si diete, nu doar fitness, ci si ingrijirea si reintinerirea aspectului exterior, a pielii si mai ales a tenului.
Frigul iernii, precipitatiile, precum si schimbarile bruste de temperatura au agresat, in ultimele luni, pielea tenului, deosebit de sensibila. De aceea, este timpul sa ne indreptam atentia asupra lui. Gama de cosmetice pe care ne-o ofera magazinele de specialitate este, desigur, extrem de larga. Totusi, vom alege doar ceea ce ni se potriveste, in functie de tipul de ten pe care il avem. De asemenea, asa cum este in tendinte, vom incerca sa alegem, pe cat posibil, produse cosmetice de tip bio, organice, naturale, care sa contina cat mai putini compusi chimici.
Unul dintre ingredientele care se bucura acum de un mare interes, peste tot in lume, este veninul de albine. Acesta intra in componenta mai multor produse cosmetice, printre care mai ales cremele sau serurile pentru piele din jurul ochilor si mastile pentru fata. Aceste produse sunt de cel mai inalt nivel calitativ. De aceea, sunt mai scumpe decat produsele obisnuite. Insa sunt mult mai eficiente.
Veninul de albine a fost utilizat in scopuri terapeutice si medicinale din cele mai vechi timpuri. Sa nu uitam ca albinele sunt unele dintre cele mai vechi vietuitoare de pe Terra, iar omul s-a imprietenit cu ele din vremuri imemoriale. Vechile civilizatii ale Indiei, Chinei, Egiptului si Greciei recoltau si foloseau veninul de albine, care are calitati antiinflamatoare si efecte analgezice, fiind in acelasi timp unul dintre cele mai puternice antibiotice cunoscute. In plus, are o intensa activitate antimicrobiala, distrugand o serie de microorganisme daunatoare: streptococi, stafilococi, diferite bacterii etc.
Unele cercetari recente in domeniul dermatologiei, realizate in Germania, au demonstrat ca veninul de albine poate activa producerea de colagen, atat de necesar pentru mentinerea elasticitatii pielii. Cea mai importanta componenta a veninului de albine este melitina, o peptida alcatuita din 26 de aminoacizi. Aceasta stimuleaza circulatia sangelui, iar consecinta acestui fapt este ca straturile profunde ale pielii incep sa creasca productia de elastina si colagen. Studiile au aratat si ca melitina poate creste productia de keratinocite, celule ale pielii care actioneaza ca o bariera de protectie impotriva factorilor exteriori, inclusiv expunerea la radiatiile solare, impiedicand si pierderile de apa. Sunt localizate la suprafata pielii, iar in lipsa lor procesul de imbatranire a pielii este accelerat. Mastile cosmetice cu venin de albine relaxeaza muschii fetei, regenereaza pielea si reduce ridurile si liniile fine ale pielii.
Despre beneficiile cosmetice ale veninului de albine a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apimond, in emisiunea Draga mea prietena difuzata de Kanal D. (Foto: Stock.XCHNG)

Despre COSMETICELE CU VENIN DE ALBINE

Ati incercat cremele cu venin de albine Apimond?

Posted by Cecilia Caragea on 28 Mai 2015



Vineri, 07 Februarie 2014 00:47

Florile de portocal ca ingredient in cosmetica

Scris de Apimond

Inca din Antichitate, florile de portocal erau pretuite, fiind considerate florile puritatii. Din ele se confectionau coliere sau bratari pe care miresele le purtau la nunta, ca semn al inocentei. In anumite regiuni din indepartata Asie si astazi la nunti se pun in buchetul miresei aceste flori, pentru a aduce noroc. Nu doar datorita aspectului placut si a parfumului irezistibil, dar si datorita proprietatilor lor antioxidante, florile de portocal au fost folosite, de-a lungul timpului, in industria cosmetica.
Florile de portocal mai sunt benefice si pentru stimularea sistemului nervos, dar si pentru protejarea circulatiei sangvine. In bucataria asiatica exista anumite feluri de mancare, in special preparatele din carne, la care se adauga flori de portocal pentru o savoare deosebita. Cel mai adesea insa, florile de portocal sunt folosite ca ingredient in produsele cosmetice, cum ar fi si apa de flori de portocal. Pentru ca Apimond pretuieste rafinamentul si calitatea produselor pe care le concepe, am creat apa Bio de flori de portocal, recomandata tenului devitalizat, ridat sau uscat. Apa Bio de flori de portocal readuce la viata tenul, schimbandu-i aspectul, dintr-unul lipsit de vitalitate intr-unul proaspat, perfect hidratat si tonificat. Dar apa Bio de flori de portocal poate fi folosita si pentru reimprospatare, nu doar a tenului, ci si a intregului corp. Datorita efectului tonic, florile de portocal au fost folosite de catre compania noastra si in apa Bio tonica demachianta, un produs pe cat de tonic, pe atat de delicat, care indeparteaza urmele de machiaj, lasand pielea curata, improspatata, hidratata si mai ales, tonificata.
Despre florile de portocal, dar si despre apa din flori de portocal a vorbit si Cecilia Caragea in emisiunea Europolis (TVR 1), in cadrul rubricii Arta de a trai sanatos. (Foto: Stock.XCHNG)




Miercuri, 29 Ianuarie 2014 10:19

Rasfat pentru piele: apa florilor

Scris de Apimond

Apele de flori au fost folosite in mod traditional, mai ales in tarile din regiunea Mediteranei, pentru a aromatiza unele deserturi. Si cei din Asia Mica le-au utilizat, de asemenea, in bucatarie. Mai ales apa de flori de portocal. In baclava, de exemplu, sau amestecata cu siropuri sau pur si simplu pentru a imbunatati gustul apei care continea prea multe minerale sau care avea gust de statut. In Maroc insa, apa de flori de trandafiri era folosita pe post de parfum, fiind oferita oaspetilor inainte de a intra in casa gazdei sau pentru a se spala pe maini inainte de servirea ceaiului. Aceasta apa le era oferita in boluri speciale din argint, care faceau parte din seturile de ceai.
Apa de flori se obtine prin distilarea florilor, in procesul de extragere a uleiurilor esentiale. Nu toate principiile active ale florilor trec in aceste uleiuri. Unele dintre ele, solubile in apa, sunt valorificare sub forma apei de flori. Aceasta, pe langa faptul ca e parfumata, fiind folosita in aromaterapie, hidrateaza si racoreste pielea. La fel ca uleiurile esentiale, ea pastreaza toate caracteristicile plantei vii.
Apa de flori de portocal, de exemplu, este foarte buna pentru pielea uscata si devitalizata. Ea curata si tonifica tenul si il protejeaza de imbatranire. Ii confera un aspect proaspat si, in plus, combate petele maronii.
Iar atunci cand pentru obtinerea ei sunt folosite flori ce provin din culturi bio apa de flori este cu atat mai benefica pentru pielea noastra. In oferta Apimond gasiti apa Bio din flori de portocal amar (Citrus Aurantium Amara), din trandafir de Damasc (Rosa Damascena), din albastrele (Centaurea Cyanus) si din flori de musetel (Anthemis Nobilis). De asemenea, Apimond va pune la dispozitie si o apa Bio tonica demachianta cu flori de portocal.




Joi, 21 Noiembrie 2013 00:43

Cosmeticele bio, cele mai cautate

Scris de Apimond

Femeile sunt foarte interesate de aspectul fizic, astfel ca aloca, in fiecare luna, un buget destul de important pentru produse cosmetice. Chiar daca am traversat o perioada de criza economica si chiar daca romancele cheltuie mai putini bani pe cosmetice comparativ cu femeile din alte tari, sectorul cosmetic a inregistrat, si la noi, o crestere in ultimii ani. De altfel, tara noastra are traditie in cosmetica, iar in ultima perioada produsele locale sunt tot mai apreciate in strainatate. Unul din factorii care au ajutat la cresterea exporturilor a fost si este in continuare vanzarea online.
Desigur, printre cele mai cautate se numara produsele bio. Acestea sunt mai scumpe, dar au o calitate mai buna, iar romancele au inceput sa aprecieze tot mai mult marcile autohtone. Aceasta si pentru ca producatorii locali si-au diversificat gamele si si-au imbunatatit partea care tine de prezentarea produselor (ambalaj etc.).
Produsele bio, organice si ecologice se obtin mai greu, cu costuri mai mari. Din pacate, nu toate produsele prezentate ca fiind bio sunt intr-adevar obtinute dupa standardele cerute. Un produs bio trebuie sa aiba pe ambalaj doua semne: AE, care arata ca este obtinut prin agricultura ecologica, si stampila organismului de certificare, care atesta ca producatorul respectiv produce bio.
Pentru ca un produs cosmetic sa fie etichetat bio este nevoie ca toate ingredientele din care este realizat sa provina din agricultura ecologica. Iar cosmeticele bio pe baza de produse apicole (laptisor de matca, venin de albine, miere etc.) trebuie sa foloseasca, si ele, ingrediente provenite dintr-o apicultura ecologica. Legatura dintre apicultura ecologica si agricultura ecologica este foarte stransa, deoarece produsele stupului sunt bio si eco doar atunci cand albinele respective isi procura ingredientele din culturi ecologice. Aceasta inseamna ca plantele respective cresc in arii naturale, ca pe o raza de 5 kilometri nu exista poluare de nici un fel si, desigur, ca nu se folosesc ingrasaminte sau tratamente chimice, mai ales in perioada de inflorire a plantelor.
Unul dintre ingredientele apicole "la moda", foarte apreciat chiar si de vedete, este veninul de albine. E considerat o alternativa naturala la Botox, avand foarte bune efecte antirid si antiimbatranire (pe langa bine cunoscutele efecte antiinflamatoare).
Laptisorul de matca poate fi folosit ca atare (ca masca) sau in compozitia unor creme, avand efecte antirid si asigurand fermitatea pielii.
Uleiurile vegetale fac si ele parte din compozitia cremelor cosmeticelor bio, dar pot fi utilizate si ca atare. Uleiul de argan, de exemplu, foarte apreciat in ultima perioada, este sanatos, eficient si are un efect rapid. El este importat din nordul Africii, singurul loc in care poate fi gasit, insa realizarea produselor cosmetice care il includ se face aici, in Romania.
Apele de flori pot fi utilizate ca demachiant sau ca after-shave.
Pe langa cosmetice, exista, desigur, si produse de ingrijire naturale si bio (sampoane etc.). Unele se bazeaza pe produse ale stupului – propolis (efect antimatreata), miere, laptisor de matca, iar altele pe extracte vegetale (urzica, musetel, coaja de nuca, otet de cidru etc.).
Despre produsele cosmetice romanesti bio a vorbit Cecilia Caragea, consultant comunicare Apimond, in cadrul emisiunii Ora de stiri, de pe TVR 2.




Celulele stem au potentialul incredibil de a putea genera orice celula, tesut sau organ din organism. Atat celulele stem embrionare, cat si cele adulte. Din pacate, numarul celulelor stem prezente in organism scade, treptat, odata cu varsta.
Tineretea si longevitatea sunt asociate cu celulele stem. Ele actioneaza ca un sistem de reparatii si pastreaza randamentul organelor regenerative, precum sangele, tesutul intestinal si pielea. In piele s-au descoperit doua tipuri de celule stem, cele epidermice si cele foliculare din glandele sebacee. Ele sunt responsabile de vitalitatea si tineretea pielii. Din fericire, cercetatorii au demonstrat ca, in pofida faptului ca numarul celulelor stem si forta de actiune a acestora scad odata cu varsta, acestea pot fi stimulate eficient cu ajutorul celulelor stem din plante. Aceste celule de origine embrionara vegetala sunt prezente in muguri, mladite sau lastari care nu participa la fotosinteza, dar se multiplica rapid in momentul germinarii, o astfel de celula putand reconstitui intreaga planta.
Aceste parti tinere ale plantei contin mult mai multi acizi nucleici, detinatori ai informatiei genetice, dar si minerale, oligoelemente, vitamine, hormoni de crestere si enzime in cantitati mult mai mari decat toate celelalte parti ale plantei. Astfel, toate celulele stem, atat cele animale, cat si cele din plante, contin factori esentiali capabili sa pastreze capacitatea de autoregenerare a celulelor stem. Iar cele mai importante sunt celulele stem de argan, ingredientul activ capabil prin excelenta sa protejeze si sa vitalizeze celulele stem dermice umane.
Asa ca Apimond a decis sa realizeze o gama de cosmetice Bio revolutionare, bazata pe efectele exceptionale ale acestor celule stem de argan obtinute din mugurii de argan nemodificat genetic. Efectele noilor cosmetice cu celule stem de la Apimond sunt potentate si de combinatia cu veninul de albine purificat, ce creste productia de colagen si elastina. In plus, aceste produse beneficiaza de aportul de Aloe Vera pentru hidratare si calmare si de aportul acidului hialuronic ce asigura o hidratare profunda. Acestora li se adauga uleiul de arbore de ceai care controleaza bacteriile de pe suprafata pielii si elimina excesul de sebum, responsabil de dezvoltarea acneei, laptisor de matca, pentru hranire celulara, dar si colagen vegetal, ce ajuta pielea sa-si mentina fermitatea si elasticitatea. Nu lipsesc nici apa de trandafir cu efect antioxidant, apa de musetel cu efect dezinfectant, extractul de coaja de salcie si acidul gliconic cu actiune antiacneica si nici propolisul cu excelentele lui proprietati de dezinfectare.
In plus, trebuie subliniat faptul ca aceste produse nu contin nici ingrediente chimice periculoase, precum exolati, ftalati, phenoxietanoli sau parabeni, nici coloranti, parfumuri, emulgatori sau gume sintetice. Apimond ofera astfel un fascinant cocktail de ingrediente naturale si ecologice: flori, fructe, seminte, plante si produse apicole ce confera frumusete si sanatate. 
Gama de produse Apimond cu celule stem de argan este deosebit de bogata, astfel incat sa poata satisface si cele mai sofisticate asteptari. Ea ne ofera crema de zi cu celule stem SPF 25, crema de noapte cu celule stem, serul activ cu celule stem, laptele demachiant cu celule stem, tonerul cu celule stem, lotiunea antiacneica cu celule stem, exfoliantul cu celule stem si laptele de corp cu celule stem.
Efectele produselor Apimond cu celule stem sunt remarcabile. Aceste produse revitalizeaza si protejeaza celulele stem dermice, intaresc si tonifica tesutul cutanat si reintineresc pielea in profunzime. Aspectul si starea pielii se schimba in mod fundamental. Astfel, dupa 28 de zile de tratament veti constata ca ridurile s-au redus cu 19%. Dar daca veti continua tratamentul 56 de zile, ridurile se vor reduce cu 26%, iar fermitatea pielii va creste si ea cu 14%. Trebuie stiut de asemenea ca excelenta crema de zi cu celule stem SPF 25, cu textura sa lejera si usor de absorbit, poate fi o baza perfecta de machiaj, fiind indicata atat pentru tenul normal, cat si pentru cel gras.
Folosind produsele Apimond cu celule stem, pielea devine mai matasoasa, moale si elastica, iar ridurile sunt puternic diminuate. Aspectul este efectiv intinerit intr-un mod incredibil. La o folosire indelungata, testele confirma o redobandire a elasticitatii asemanatoare celei cu 12 ani in urma. Astfel, produsele Apimond cu celule stem ne asigura cu adevarat o noua tinerete.




Marti, 27 August 2013 08:09

Crema BIO de noapte cu celule stem de la Apimond

Scris de Apimond

Pentru a intelege ce sunt celulele stem, despre care se vorbeste atat de mult in ultima vreme, ar trebui sa ne imaginam organismul uman ca un intreg alcatuit din miliarde de celule, fiecare avand rolul sau bine definit in functionarea optima a ficatului, a inimii, a rinichilor sau a splinei. Celulele stem sunt celule nediferentiate, care au capacitatea de a naste alte celule specializate si care intra in componenta altor organe. Oamenii de stiinta considera pe buna dreptate ca acesti mici aparatori ai organismului nostru, cum mai sunt numite celulele stem, au o contributie mare la incetinirea procesului de imbatranire, la functionarea optima a organelor vitale si la vindecarea unor boli.
Recent, cercetatorii au descoperit ca unele celule stem din plante pot avea beneficii majore daca sunt folosite ca ingrediente in cremele si lotiunile de mentinere a tineretii. Observand ca plantele au o mare putere de regenerare, specialistii au dedus ca celulele stem din plante ar putea indeplini un rol foarte important in cosmetica, de aceea au inceput sa fie incluse in compozitia unor creme si lotiuni care sa indeparteze ridurile si sa regenereze pielea.
Celulele stem obtinute din mugurii de argan reprezinta un ingredient activ care are rolul de a proteja si regenera celulele dermei. Astfel, pielea reintinereste, fiind hranita in profunzime. Ridurile sunt reduse vizibil, tenul recapatandu-si densitatea si vitalitatea.
Pe langa celulele stem, ingrediente precum veninul de albine purificat, acidul hialuronic, colagenul vegetal si laptisorul de matca fac din noua crema creata de brandul romanesti Apimond crema un adevarat elixir al tineretii, elasticitatea pielii revenind la cum era cu cativa ani in urma. Finetea cremei face ca aceasta sa fie repede absorbita de piele, aceasta devenind cu 14% mai ferma dupa 56 zile de tratament. Cu proprietati antioxidante si anti-imbatranire, Crema BIO cu celule stem de la Apimond poate constitui si o buna baza de machiaj, fiind absorbita imediat in piele.
Atunci cand este vorba de frumusete, Apimond este mereu in cautare de noi solutii si metode prin care sa pastreze cat mai mult tineretea… Crema BIO de noapte cu celule stem este doar prima dintr-o gama intreaga de produse pe baza de celule stem cu care Apimond se pregateste sa-si rasfate consumatorii. Chiar si fanii produselor Apimond, care sunt obisnuiti cu calitatea incontestabila a acestor produse BIO romanesti, vor fi placuti surprinsi de calitatea si beneficiile acestei creme de exceptie!




Pagina 1 din 4
Te afli aici: Frumusete