Blog Apimond

Uleiul Inca, extras din semintele plantei Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis Linneo), este deosebit de apreciat datorita continutului sau ridicat de acizi grasi nesaturati de tip Omega: Omega 3 - continuti in proportie de peste 48%, Omega 6 - in proportie de 36% si Omega 9 - in proportie de 8%. Uleiul Inca este bogat si in antioxidanti de tipul vitaminelor A si E. Obtinut prin procedeul de presare la rece, uleiul Inca pe care vi-l ofera compania noastra, Apimond, este benefic atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 tin sub control si reduc nivelul colesterolului, contribuie la formarea tesutului nervos si intervin in reglarea tensiunii arteriale si in intarirea sistemului imunitar. Gustul sau fin face ca uleiul Inca sa poata fi folosit si in bucatarie, de exemplu la asezonarea salatelor sau la aromatizarea diverselor feluri de mancare. Uleiul Inca este un produs anti-imbatranire extrem de valoros, recomandat indeosebi pentru ingrijirea pielii sensibile, deshidratate si uscate, predispuse la inflamatii si iritatii. Despre uleiul Inca aflati mai multe din rubrica Ce se intampla, doctore?, de la PRO TV, in care a fost invitata Cecilia Caragea, consultant comunicare.




In perioada 13-16 februarie 2013, compania noastra, Apimond, va fi prezenta cu produsele Bio din portofoliul sau la targul international BioFach, organizat la Nurnberg, in Germania. Cosmeticele Bio-organice si produsele apicole Bio Apimond vor fi prezentate la standul Romaniei, Tara Anului la editia de anul acesta a BioFach, targul lider mondial pentru produse Bio.




Conceptul de miere Bio poate parea oarecum ciudat. Stim ca mierea este un produs natural (cel putin asa ar trebui sa fie). Si, atunci, poate va intrebati: cum sa existe ceva mai natural decat naturalul? Ei bine, da, certificarea Bio asta inseamna, este insasi garantia calitatii ireprosabile a mierii respective. Pentru a primi acreditarea Bio, mierea trebuie sa raspunda la anumite criterii. De exemplu, stupii trebuie sa fie amplasati in areale cu agricultura ecologica, pentru ca albinele sa poata culege nectarul din zone ferite de poluare. Pe parcursul diverselor stadii de producere a mierii Bio este interzisa folosirea oricarui produs chimic, antibiotic sau pesticid. Foarte important este, de asemenea, cum sunt intretinuti stupii, dar si cum sunt tratate albinele in cazul imbolnavirii, doar cu produse fitoterapeutice. Mierea Bio pe care v-o ofera compania noastra, Apimond, provine din apicultura ecologica romaneasca si este recoltata prin metode transmise din generatie in generatie, din zonele de ses, deal si munte. Mai multe despre criteriile in functie de care mierea primeste certificarea Bio aflati de la Cecilia Caragea, consultant comunicare, invitata in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.





Marti, 29 Ianuarie 2013 09:23

Mierea Bio, garantia calitatii

La fel ca in cazul oricarui produs pe care il achizitionam, aspectul cel mai important la care suntem atenti cand cumparam un anumit sortiment de miere este calitatea lui. Aroma este primul indiciu pentru a recunoaste mierea autentica: aroma mierii naturale este inconfundabila. Mierea autentica nu este doar dulce, ci poarta in ea parfumul florilor din care albinele au cules nectarul. Exista cateva metode traditionale prin care si dumneavoastra puteti testa mierea pe care ati cumparat-o, ca sa vedeti daca este sau nu naturala. Trebuie insa avut in vedere ca rezultatele sunt relative si ca variaza, printre altele, de la sortiment la sortiment. De exemplu, turnati usor miere, in suvoi subtire, intr-un pahar cu apa rece. Daca mierea se scurge in fir neintrerupt si se depune pe fundul paharului, inseamna ca este naturala. In schimb, daca mierea se disperseaza, produsul nu este tocmai ce ar trebui sa fie... Pentru a fi siguri ca ceea ce mancati este miere naturala, de cea mai buna calitate, va recomandam sa alegeti mierea Bio. Spre deosebire de mierea obisnuita, in cazul careia se merge pe increderea in producator, mierea Bio, cum este cea pe care v-o propune compania noastra, Apimond, trece prin mai multe faze de control, testele fiind efectuate de organisme internationale abilitate. Aflati mai multe informatii utile despre mierea Bio din interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.





Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:56

Mierea care se zahariseste este naturala!

Se zahariseste sau nu? Aceasta pare sa fie intrebarea care sta pe buzele multor consumatori atunci cand cumpara un anumit sortiment de miere. Unii cred ca zaharisirea este un indiciu al calitatii certe a mierii, in timp ce alte persoane tind sa evite mierea zaharisita, pe motiv ca nu ar fi autentica. De fapt, cristalizarea nu este un criteriu infailibil in determinarea calitatii unui sortiment de miere. Consistenta mai lichida sau mai solida a mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza. Daca mierea este mai bogata in fructoza, asa cum este cazul mierii de salcam, ea nu cristalizeaza. Nu inseamna insa ca mierea respectiva nu este naturala! In schimb, daca mierea are un continut mai ridicat de glucoza, atunci se va zaharisi. Astfel de exemple sunt mierea poliflora sau cea de padure. Pentru a fi siguri ca mierea pe care o consumati este de cea mai buna calitate, adica naturala, compania noastra, Apimond, va recomanda sortimentele de miere Bio. Invitata in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural, Cecilia Caragea, consultant comunicare, a explicat ce inseamna zaharisirea mierii si cum putem recunoaste mierea de calitate.




Pentru ca ne dorim sa venim mereu in intampinarea nevoilor pe care le au consumatorii, compania noastra, Apimond, este unul dintre producatorii romani de produse apicole si cosmetice Bio prezenti si in mediul online. Informatii pretioase despre miere in general si despre diversele sortimente de miere Apimond, dar si despre cosmeticele pe baza de produse ale stupului si alte ingrediente naturale puteti afla aici, pe blogul nostru. Stim ca nu doar accesul la informatie este deosebit de important, ci si accesul mai simplu si mai rapid la produse, de aceea am decis sa comercializam produsele Apimond si in mediul online. Pe site-ul magazinului Dacic Cool, de exemplu, gasiti specialitatile noastre de miere Bio, cosmeticele cu venin de albine si produsele cu ingrediente naturale destinate ingrijirii parului. Ca sa aflati mai multe despre oportunitatile pe care le ofera mediul online producatorilor romani si consumatorilor, deopotriva, va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.





Urmatoarea data cand veti vrea sa va indulciti ceaiul cu una, doua sau mai multe lingurite de zahar, mai ganditi-va! Nu ar fi oare mai sanatos sa inlocuiti zaharul cu o lingurita de miere? Ba da, cu siguranta! Trebuie doar sa fim atenti ca ceaiul sa nu fie fierbinte, pentru a nu distruge enzimele din miere. Mierea este un superaliment, o sursa nepretuita de saruri minerale si oligoelemente, vitamine (mai ales din grupul B) si numeroase enzime. Desi mierea romaneasca este recunoscuta pe plan mondial ca fiind de calitate superioara, noi, romanii, paradoxal, nu suntem catusi de putin constienti de valoarea ei. O dovedesc statisticile, care arata ca un roman consuma, in medie, 32 kilograme de zahar pe an si numai 400 grame de miere. Este pacat, mai ales ca acum ne putem bucura si de specialitati de miere Bio, asa cum sunt cele pe care vi le ofera compania noastra, Apimond. Ca sa aflati si alte informatii despre calitatile mierii va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Matinal de la Radio Romania Cultural, realizata de Mirela Stana.





Veninul de albine este considerat noul botox, iar produsele cosmetice pe baza de venin de albine, cum sunt cele pe care vi le pune la dispozitie compania noastra, Apimond, reprezinta alternativa naturala la injectiile cu toxina botulinica. Potrivit specialistilor, pielea reactioneaza la venin imbunatatindu-si elasticitatea, prin stimularea productiei de colagen. Supranumit si proteina tineretii, colagenul este o substanta naturala prezenta in piele, muschi, tendoane si oase. Este responsabil de elasticitatea, tonusul si hidratarea corespunzatoare a pielii, dar si de procesul de regenerare permanenta a celulelor cutanate. Productia de colagen din organism nu reprezinta o problema pana in jurul varstei de 25 de ani, insa, dupa aceasta varsta, procesul de sinteza a colagenului incetineste. Primele semne ale lipsei de colagen sunt ridurile, uscarea pielii, tulburarile de pigmentare, celulita. Despre rolul jucat de veninul de albine in sinteza colagenului si eficienta cosmeticelor cu venin de albine aflati mai multe din rubrica Ce se intampla, doctore?, de la PRO TV.




Baita este un moment de complicitate intre parinti si bebelus, iar spalarea parului este cea mai buna ocazie pentru a avea grija de viitoarea podoaba capilara a celui mic. Pentru nou-nascut, este momentul preferat, in care se relaxeaza, se joaca si se elibereaza de tensiunea acumulata in timpul zilei. Spalarea parului se va transforma intr-un gest reflex, obligatoriu in fiecare zi in primele patru luni de viata. Incepand cu varsta de 1 an, parul bebelusului se poate spala de cel putin trei ori pe saptamana, cu un produs adaptat nevoilor sale.




Pielea bebelusului este foarte fina si sensibila, ca de portelan. De aceea, are nevoie de ingrijire speciala, se cere mangaiata si rasfatata cu produse adaptate bebelusilor. Daca, in burtica mamei, pielea celui mic este protejata de un fluid si de un strat gras, protectia dispare brusc la nastere, iar aceasta trecere intr-un mediu cu o umiditate mult mai scazuta predispune pielea bebelusului sa fie foarte uscata. Sa nu uitam nici ca, la nou-nascut, cele trei straturi din care este formata pielea nu sunt complet formate si ca ea este cu aproape 30% mai subtire decat la un adult. Sistemul de autoaparare al bebelusilor este mult mai redus, pielea lor fiind predispusa la iritatii, eczeme si prurit.




Pagina 5 din 10
Te afli aici: >