Articole filtrate dupa data: Iulie 2013
Miercuri, 31 Iulie 2013 07:42

Calitatile uleiurilor vegetale

Toata lumea cunoaste faptul ca uleiurile vegetale sunt utilizate in principal in cosmetica, insa ele ne pot ajuta si in prepararea unor mancaruri. De exemplu, pot fi adaugate in salate sau incorporate in alte preparate. Fiind vorba de uleiuri presate la rece, acestea se adauga in mancare la final, nu sunt folosite la prajit ca uleiurile obisnuite. De altfel, la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, ele nu isi pastreaza calitatile, ba chiar pot deveni periculoase. Insa toate aceste uleiuri care se pot folosi atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic trebuie alese cu grija, iar cele de la Apimond se bucura de aprecierea consumatorilor!
Uleiul de argan a devenit mai cunoscut in ultimii ani, insa este folosit de berberii din nordul Africii de foarte mult timp. Are calitati deosebite in combaterea ridurilor, dar il regasim si in componenta unor sampoane, a unor creme de protectie solara etc. Este un ulei scump, produs in cantitati mici, deoarece arborele de argan, din fructele caruia este extras, creste intr-o singura zona din Maroc.
Uleiurile Monoi Tahiti si Monoi Roucou provin din zone tropicale. La temperaturi de sub 24 de grade Celsius, ele se solidifica – de aceea, iarna, le vedem in magazine in sticlutele lor avand forma solida. Pentru a le readuce la forma lichida, vom incalzi sticluta sub un jet de apa calda.
Uleiul Inca Omega este extras dintr-o planta care creste in America Centrala. Este ideal pentru salate, fiind foarte sanatos, caci contine "grasimi bune" – acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9.
Uleiul de jojoba este extras dintr-un arbust care crestea initial in Mexic si sudul Statelor Unite, dar care acum este cultivat si in alte zone calduroase de pe glob. Prima sa utilizare a fost impotriva eczemelor si iritatiilor pielii.
Toate aceste uleiuri pot fi folosite si pentru ingrijirea parului, caci regleaza secretia de sebum si actioneaza impotriva caderii parului. Se ung pielea capului si firele de par, pe toata lungimea lor, iar uleiul se absoarbe foarte repede.
Fata de alte produse cosmetice, uleiurile vegetale pot fi utilizate fara riscuri si de catre femeile insarcinate, fiind benefice si pentru pielea bebelusilor, in cazul anumitor iritatii. Ele sunt naturale, contin principii active benefice, vitalizante, sunt procesate la rece si nu sunt alergene.
Uleiurile vegetale de la Apimond au un ambalaj special, de tip spray, fapt care ne ajuta sa le dozam mai bine, neriscand sa le utilizam (extern sau intern) in cantitati prea mari.
Despre uleiurile vegetale bio si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Profu’ Menci difuzata recent de canalul Antena 2.

Despre ULEIURILE VEGETALE

Despre uleiurile vegetale Apimond. Cu domnul profesor Gheorghe Mencinicopschi. La Antena 2, la emisiunea Profu' Menci.

Posted by Cecilia Caragea on 27 Mai 2015
Publicat in Sanatate
Luni, 29 Iulie 2013 13:56

Beneficiile unturilor vegetale

Chiar daca untul este un aliment foarte gras, el contine vitamine esentiale (A, D, E, K) pentru sistemul imunitar, care, fiind liposolubile, se absorb in organism doar in prezenta grasimilor. De aceea, specialistii ne recomanda sa nu eliminam untul din alimentatie nici chiar atunci cand urmam unele diete asa-zis fara grasimi. Daca insa nu dorim sa consumam untul clasic, prelucrat din lapte, avem la indemana variante vegetale, mai sanatoase.
Untul de cacao are un beneficiu suplimentar fata de untul obisnuit: protejeaza vasele sanguine. Untul de cacao contine grasimi care cresc nivelul colesterolului bun, HDL. Este de trei ori mai bogat in antioxidanti, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima. De aceea, il putem folosi in prajituri, de exemplu, in locul untului clasic. Fiind ingredientul principal intalnit in ciocolata, putem prepara, de asemenea, ciocolata de casa, bomboane, inghetata si alte dulciuri sanatoase, prin adaugarea de miere, praf de cacao, fructe etc. In acest fel, beneficiati de sanatoasele grasimi vegetale si prin deserturi si va puteti, de asemenea, diversifica dieta, care este un alt principiu al alimentatiei corecte. Untul de Shea are o consistenta similara untului de cacao si este folosit si el cu succes - mai ales in retetele de frumusete... Pentru ca untul de cacao si untul de Shea au calitati exceptionale si in cosmetica, fiind extrem de benefice pentru ten si piele.
Atentie insa: pentru a putea fi folosite pe post de ingrediente in retetele de bucatarie, pe ambalajul acestor unturi este obligatoriu sa fie specificat faptul ca sunt destinate uzului alimentar, altfel le puteti folosi doar pentru uz extern, in retete cosmetice! Compania noastra, Apimond, va ofera insa produse de calitate, excelente atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic.
Despre beneficiile untului de cacao si ale untului de Shea a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Ce se intampla, doctore? difuzata de curand pe canalul Pro TV.

Publicat in Sanatate
Miercuri, 24 Iulie 2013 12:53

Uleiuri vegetale, pentru protectie solara

Uleiurile vegetale sunt tot mai mult utilizate in industria cosmetica, datorita calitatilor lor speciale, insa sunt benefice pielii si ca atare. Vara, razele ultraviolete agreseaza pielea, iar in ultimii ani acest fenomen s-a intensificat, tot mai multe fiind cazurile de cancer de piele. Uleiurile vegetale presate la rece contin vitamina E si numerosi anti-oxidanti. Prin urmare, au si un efect anti-solar, putand fi folosite ca atare pentru a ne proteja pielea.
Uleiul de jojoba contine vitamina E, acizi grasi si saruri minerale. Este eficient in refacerea peliculei protectoare de la suprafata pielii si in procesul de regenerare a celulelor. Pe langa efectul anti-solar, mentine elasticitatea pielii si previne aparitia ridurilor.
Uleiul de argan contine antioxidanti, polifenoli, squalene (un compus organic care previne uscarea pielii), vitamina E si acizi grasi esentiali Omega 3, Omega 6 si Omega 9. E considerat cel mai bun ulei antirid si protejeaza tenul acneic, uscat, deshidratat de factorii agresivi din mediul inconjurator: radiatiile UV, poluarea, temperaturile scazute etc.
Uleiul Monoi de Roucou contine o serie de uleiuri si extracte vegetale: ulei din samburi de caisa, ulei de nuca de cocos, extract din seminte de urucum, ulei din seminte de floarea-soarelui etc. Are un mare efect protector pentru piele, ajutand si la bronzarea ei. Este ideal ca ulei pentru plaja, atat inainte, ca si dupa expunerea la soare.
Uleiul Monoi de Tahiti este si el calmant, hidratand si regenerand pielea. E foarte bun ca ulei de plaja, inainte, in timpul si dupa expunerea la soare. Pe langa ulei din samburi de caisa si ulei de nuca de cocos, contine extract de ananas, extract din frunze de Ageratum Conyzoides, extract din ylang-ylang, ulei din lemn de santal, extract din radacina de turmeric.
Despre beneficiile uleiurilor vegetale s-a discutat si in emisiunea Tinerete fara batranete difuzata de curand pe canalul Digi 24.

Uleiuri vegetale, pentru protectie solara

Aflati mai multe despre protectia naturala impotriva razelor ultraviolete oferita de uleiurile vegetale, cum sunt si cele de la Apimond, disponibile in magazinul nostru:

Posted by Magazin Dacic Cool on 24 Iulie 2013
Publicat in Frumusete

Cleopatra, regina Egiptului, a ramas pana astazi o legenda si un simbol al frumusetii si al puterii de seductie. Iar, pentru aceasta, ea se baza in primul rand pe forta miraculoasa a lapteului de capra in care obisnuia adesea sa se imbaieze. Astazi, noi avem la dispozitie noul produs Apimond, excelentul sapun extra bland cu lapte de capra si miere, o adevarata binefacere pentru intreaga familie. Forta binefacatoare a laptelui de capra nu era un secret, ea fiind cunoscuta din cele mai vechi timpuri, Hipocrate insusi numindu-l esenta vindecatoare. Iar astazi nenumarate studii i-au certificat multiplele actiuni binefacatoare. Laptele de capra mentine frumusetea, pielea devine stralucitoare, catifelata si elastica, celulele sunt regenerate, laptele de capra prevind imbatranirea celulara.
Laptele de capra se bucura de o deosebita biodisponibilitate. De altfel, constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii. In plus, el are o actiune benefica asupra intregului metabolism, intareste capacitatea de aparare a organismului, stimuleaza sistemul imunitar si reprezinta un excelent antiinflamator si antialergic natural. Bogat in vitamine si minerale, precum A, B1, B2, C, calciul, fosfor si magneziu, dar si in acizi grasi, el este esential in mentinerea tineretii pielii. Astfel, acidul caprilic protejeaza pielea de bacterii, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, iar continutul de vitamine si Q10 combate radicalii liberi, ajuta la formarea anticorpilor si regenereaza pielea, redandu-i tineretea, proces in care este direct implicat si acidul lactic care, in plus, hidrateaza si ajuta la stimularea reinnoirii celulare si la curatarea profunda a porilor. In timp, acesta conduce si la o treptata indepartare a petelor de pe piele. Regenerarea si intinerirea pielii sunt stimulate si de prezenta unei cantitati importante de vitamina A, zinc si alfa-hidroxi acizi, care favorizeaza in mod special exfolierea, regenerarea si intinerirea pielii.
Actiunea acestui minunat sapun extra bland de la Apimond nu se bazeaza doar pe actiunea benefica a laptelui de capra. Aceasta esenta vindecatoare, dupa cum o numea Hipocrate, este potentata, in acest produs de exceptie, prin prezenta suplimentara a extractului de vanilie si a mierii de albine. Cercetarile au demonstrat ca polifenolii din vanilie stimuleaza procesele de reinnoire celulara, hidrateaza pielea si ii mentin fermitatea, combatand in acelasi timp semnele de imbatranire, avand in plus un efect cicatrizant si antioxidant. Mierea de albine vine la randul ei cu intregul arsenal de factori regenerativi pe care ni-i aduce stupul de albine, astfel ca acest sapun extra bland cu miere si lapte de capra ajuta chiar la eliminarea mai rapida a vanatailor.
Astfel, sapunul lichid extra bland cu lapte de capra si miere de la Apimond, atat de cremos si de placut la utilizare, un adevarat elixir parfumat si superhidratant, nu numai ca nu usuca pielea, ci o hraneste, o intinereste, avand o actiune blanda, hidratanta si emolienta ce il recomanda pentru a fi utilizat de intreaga familie, adulti si copii.
Pret: 21 lei (500 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Frumusete

La fel ca in cazul tuturor produselor cosmetice de la Apimond, si noul sapun lichid extra bland depaseste toate asteptarile. El este atat de placut, te face sa te simti atat de bine in pielea ta, incat el nu trebuie decat incercat o sigura data, pentru a va convinge de calitatile sale… Singurul risc este ca apoi nu te vor mai putea multumi alte produse. Efectelor benefice bine cunoscute ale propolisului li se adauga cele ale uleiului de melisa. Acesta se remarca drept un adevarat calmant si euforizant. Sedativ, dar in acelasi timp reconfortant si fortifiant, el are si o actiune antibacteriana si antialergica. Aceste proprietati sunt potentate de actiunea puternic antiseptica si antimicrobiana a extractului de arbore de ceai, care este bine cunoscut nu numai ca dezinfectant, dar si ca un pansament ideal pentru ranile superficiale si infectiile pielii. El reprezinta o adevarata binefacere pentru picioarele sau tegumentele obosite. Dar nu putem aprecia corect efectele acestui sapun excelent facand abstractie de beneficiile pe care le aduce Aloe Vera, aceasta planta minune, denumita in multe studii planta miracol, care se numara, de asemenea, printre ingrediente.
In afara de efectul antibiotic, analgezic, antiviral si antiinflamator al acestei plante, este de remarcat si capacitatea de ameliorare a eruptiilor cutanate datorate dermatitelor si chiar psoriazisului. Dar Aloe Vera reprezinta pentru piele si o importanta sursa de vitamine si minerale. Poate chiar mai important este insa faptul ca aceasta planta ne ofera 18 din cei 22 de aminoacizi necesari organismului, fara a putea neglija continutul de steroli, hormoni si lignina, respectiv saponine esentiale pentru ingrijirea pielii noastre. Puternicul efect de hidratare si de hranire a pielii are si un efect de reintinerire. Astfel, acest nou sapun de la Apimond nu se multumeste sa ne curete pielea, ci ii asigura si o ingrijire ideala.
Realizat prin saponificarea uleiurilor de masline si palmier bio si dintr-un complex activ de propolis, Aloe Vera, extract de arbore de ceai, ulei de melisa si ulei de eucalipt, acest sapun extra bland este emolient, hidrateaza si hraneste pielea, este extrem de placut si poate fi utilizat de intreaga familie, atata de adulti, cat si de copii. Merita sa-l incercati!
Pret: 19,00 lei (500 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Frumusete

Unturile vegetale nu sunt atat de cunoscute pe cat ar trebui. Sunt foarte utile in cosmetica, avand efecte benefice asupra pielii, dar unele dintre ele sunt utile si in bucatarie. Atunci cand alegem un unt vegetal, trebuie sa fim atenti la cateva lucruri: sa fie pur din punct de vedere biologic, sa fie presat la rece, procentajul de unt vegetal pur continut si ingredientele chimice adaugate.
Untul de cacao este bogat in antioxidanti, fiind una dintre cele mai stabile grasimi. Are efecte foarte bune asupra pielii, pe care o inmoaie si o catifeleaza, putand fi folosit ca atare sau ca ingredient principal in creme de corp naturale. Este bun si pentru bronzare, fiind folosit inainte si dupa sesiunea de plaja. In uz intern, este benefic pentru cei cu boli cardiovasculare. Poate fi consumat sub mai multe forme, una dintre cele mai populare fiind ciocolata de casa, in combinatie cu miere si cacao. Atentie insa: nu trebuie incalzit la mai mult de 40 de grade Celsius, pentru ca isi pierde din proprietati!
Untul de Shea, fiind hidratant, este foarte bun pentru acnee si pentru ten in general (sub forma de masti), precum si pentru tratarea dermatitelor si a altor afectiuni ale pielii. In plus, deoarece are efect antiinflamator, poate fi folosit si in afectiuni articulare sau musculare, cu ajutorul masajului. Este benefic si pentru par, fiind in compozitia unor sampoane.
Untul de avocado e utilizat in cosmetica si in alimentatie. Contine foarte putine grasimi, ceea ce il face foarte bun in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Este foarte nutritiv, fiind bogat in lecitina si potasiu, fiind potrivit pentru pielea persoanelor de peste 30 de ani.
Untul de cocos e mai putin consistent decat celelalte unturi vegetale, topindu-se mult mai repede in contact cu pielea. E potrivit oricarui tip de ten, fiind foarte eficient la nivelul coatelor si calcaielor uscate. In bucatarie, poate fi folosit la prepararea unor briose delicioase, iar ca actiune farmaceutica previne aparitia unor boli de tipul dementei senile sau Alzheimer. De asemenea, ii ajuta pe cei al caror organism proceseaza mai greu lipidele (colesterol marit) si e bun in afectiuni ale ficatului.
Untul de samburi de caisa este foarte usor, patrunzand in piele rapid. Este potrivit pielii mai grase. Il gasim si in compozitia unor creme antisolare. Este bogat in vitamina B17, care are un mare potential antitumoral.
Untul de mango contine multi acizi grasi, care hidrateaza pielea in profunzime, fiind benefici si pentru par. Se absoarbe imediat in piele, lasand-o matasoasa, moale. Contine antioxidanti, prevenind imbatranirea pielii si accelerand cicatrizarea unor iritatii sau rani ale pielii.
Va invitam sa urmariti un material despre unturile vegetale difuzat in emisiunea Tinerete fara batranete de pe Digi TV in care au fost prezentate si unturile Apimond.

Beneficiile UNTURILOR VEGETALE

Daca te tenteaza sa incerci noi tratamente cosmetice cu ingrediente naturale, merita sa iei in considerare si uleiurile vegetale! La Apimond gasiti aceste unturi in varianta lor bio/ecologica! Iar pielea voastra le merita!#unt #unturivegetale #cosmetice #cosmeticebio #cosmeticeromanesti #branduriromanesti #Apimond

Posted by Cecilia Caragea on 9 Iulie 2015
Te afli aici: Produse Apicole Articole filtrate dupa data: Iulie 2013