Articole filtrate dupa data: Iunie 2013

Untul de cacao BIO oferit de Apimond este un adevarat elixir, atat in alimentatie, cat si in cosmetica. Obtinut prin presarea boabelor de cacao, pe care aztecii le considerau un dar al zeilor, noul produs reprezinta cu adevarat, dupa cum spuneau vechile legende amerindiene, izvorul adevarat al intelepciunii si al cunoasterii, dar in acelasi timp si un izvor de frumusete. Cu un continut bogat in grasimi nesaturate, Omega 3 si Omega 6, vitamina A, E si K, in polifenoli, fitosteroli, acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, tocoferoli, tocotrienoli, squalene si fitosteroli, el reprezinta o sursa esentiala de sanatate si frumusete. Deja din 1993, cercetatorii de la Pennsylvania State University au demonstrat ca grasimile prezente in untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, crescand nivelul colesterolului bun, HDL, avand un efect asemanator celui al vinului rosu, dar untul de cacao este de trei ori mai bogat in antioxidanti, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima. El este excelent pentru a prepara bomboane, inghetata, combinatii savuroase cu praf de cacao si diferite fructe, miere sau nectar de agave, dar limitele depind doar de imaginatia dumneavoastra, caci in aceste combinatii pot intra, in afara de fructe, lapte, frisca, dar si condimente, precum piperul. Savoarea si beneficiile pentru sanatate sunt imense. Nu avem cum sa uitam ca untul de cacao reprezinta componenta de baza a oricarei ciocolate de calitate, dar este la fel de valoros si in cosmetica, fiind de altfel prezent in cele mai multe produse de calitate. El poate fi folosit insa si ca atare, proprietatile lui fiind superioare majoritatii produselor cosmetice. Aplicat pe piele, el devine fluid si este rapid absorbit pana in straturile profunde pe care le tonifica si carora le reda tineretea.
Untul de cacao  repara si hidrateaza in profunzime. Calmeaza, hraneste si echilibreaza pielea. Ii confera suplete, fermitate si elasticitate, un aspect matasos si stralucitor. Intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire, previne si combate vergeturile, reface pielea destructurata. Extrem de importanta este capacitatea lui de a stimula sinteza de colagen, intarind, dand viata si tinerete tesutului, pielea devenind ferma si stralucitoare. Intensifica regenerarea pielii si ii creste rezistenta. Ii asigura o excelenta aparare impotriva radicalilor liberi. Nu mai putin importanta este bariera de protectie pe care o formeaza si care lasa in acelasi timp pielea sa respire si-i mentine PH-ul optim. In plus, contribuie la o bronzare naturala si uniforma.
Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele, face insa adevarate minuni pentru pielea uscata si ridata, pentru pielea matura sau imbatranita, lipsita de tonicitate, flasca sau in cazul celulitei si a excesului de tesut adipos. Este un excelent mijloc de aparare impotriva factorilor agresivi, externi sau interni, precum poluarea, frigul, vantul, razele UV, fumatul, alcoolul etc. Conduce la rezultate excelente atunci cand este folosit in drenajul limfatic sau in masajul anticelulitic, dar si in masajul de relaxare si in aromoterapie. Masarea pielii cu unt de cacao ajuta si la ameliorarea stresului si la stimularea sistemului imunitar. Nu mai putin importanta este capacitatea lui de a vindeca diferitele dermatite sau eczeme si, se spune, chiar de a preveni cancerul de piele. Efectele lui benefice bine cunoscute, modul in care rezolva problemele pielii intr-un timp record au facut de mult din el un remediu popular pentru arsuri, buze uscate, reumatism, intepaturi de insecte sau rani usoare. El ajuta la repararea pielii crapate, estompeaza cicatricele si petele maronii, revitalizeaza pielea in profunzime, redandu-i stralucirea si tineretea, aspectul catifelat si suplu. Face minuni si in cazul pielii greu incercate din zona calcaielor, coatelor si genunchilor.
Nu mai putin important este efectul untului de cacao asupra parului pe care il hidrateaza, il regenereaza, il revitalizeaza si-i ofera volum, intarind parul subtire, prevenind varfurile despicate si fortificand in egala masura genele si sprancenele. Parul uscat poate fi tratat prin aplicarea untului de cacao pe toata lungimea firelor de par si lasat sa se refaca timp de doua ore, acoperit cu un prosop incalzit, dupa care poate fi spalat cu un sampon obisnuit.
Efectele untului de cacao pot fi completate prin adaugarea unor uleiuri esentiale sau a untului de Shea, putand fi facut mai mult sau mai putin fluid si cu mirosul dorit.
Atat ca aliment, cat si ca produs cosmetic, untul de cacao se distinge prin continutul impresionant de antioxidanti si efectele puternice antiimbatranire. Folosit in aromoterapie, la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant si destresant, energizeaza intregul organism si stimuleaza sistemul imunitar. In toate cazurile, previne infectiile si tonifica organismul. Sunt doar cateva motive pentru care untul de cacao bio ar trebui sa reprezinte un elixir nelipsit din desfatarea noastra zilnica, asa precum era si pentru vechii zei azteci…
Pret: 18 lei (100 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Frumusete

Apimond a inclus in portofoliul sau un nou produs de calitate - untul de Shea pur BIO. Untul de Shea reprezinta unul dintre cele mai importante ingrediente utilizate in industria cosmetica, care nu poate lipsi nici din cele mai luxoase saloane de infrumusetare datorita proprietatilor lui aproape miraculoase. Cu un continut bogat de minerale, de vitamine (A, E, F, K) si de acizi grasi esentiali, untul de Shea face adevarate minuni. Fiind un antioxidant puternic, neutralizeaza elementele nocive, radicalii liberi, eliminand efectul de imbatranire al acestora, protejeaza tesutul de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete. In acelasi timp, are o excelenta capacitate de reparare, un puternic efect revitalizant, hidrateaza si reface pielea uscata, prevenind descuamarea. Trebuie subliniata si capacitatea untului de Shea de a stimula productia de colagen, aceasta proteina ce alcatuieste esafodajul ce asigura tineretea si supletea pielii. Avand o extraordinara capacitate de regenerare, combate eficient ridurile, liniile fine si asa-numita laba gastei.
Untul de Shea intareste sistemul de aparare al pielii, preintampina iritatiile, ofera o protectie celulara eficienta, hraneste si protejeaza pielea, previne alergiile. In acelasi timp, untul de Shea reprezinta un filtru UV natural. Este util si in ingrijirea pielii capului, in combaterea matretii si pentru hranirea intensiva a parului. Este si un excelent remediu in cazul dermatitelor, eczemei si acneei si, chiar mai mult, are rezultate impresionante chiar si in cazul psoriazisului, rezultate confirmate si de un raport al Ministerului Sanatatii din Franta, bazat pe un studiu al unui grup de dermatologi.
Untul de Shea poate fi utilizat ca atare in foarte multe situatii. Astfel, poate inlocui perfect cremele cosmetice, atat pentru fata, cat si pentru corp, avand o actiune net superioara majoritatii acestora, avand insa grija ca - daca este aplicat intr-un strat prea gros - pielea va ramane uleioasa. Asigura o protectie excelenta in timpul iernii impotriva frigului si a vantului. Previne, de asemenea, efectele negative ale poluarii, iar vara protejeaza pielea impotriva razelor UV. Poate fi aplicat pe buzele uscate sau crapate si disconfortul va fi repede uitat, bucurandu-te iarasi de cele mai catifelate buze. 
Poate fi folosit dupa baie sau dupa epilare pentru a inlatura disconfortul si a calma pielea, la fel cum poate fi folosit si in cazul taieturilor sau arsurilor. Folosit cu regularitate, previne si trateaza vergeturile. Poate fi folosit si in timpul sarcinii, asigurand un aspect de invidiat dupa nastere. Iar atunci poate beneficia de binefacerile lui si bebelusul, atat in apa de baie, cat si direct pe piele, fiind excelent pentru un usor masaj sau pentru a scapa de iritatiile de scutec.
Untul de Shea devine usor fluid deja de la 37 de grade Celsius, putand ingloba uleiuri esentiale sau, de exemplu, unt de cacao, atat pentru a-i amplifica anumite calitati, cat si pentru a-i asigura un anumit parfum.
Un produs natural BIO care nu trebuie sa lipseasca din trusa noastra cosmetica!
Pret: 19 lei (150 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Frumusete
Miercuri, 12 Iunie 2013 08:00

Ceara de albine BIO de la Apimond

Ceara de albine este un produs natural, produs de glandele specializate aflate in regiunea abdominala a albinelor lucratoare tinere, in varsta de 12-18 zile. Calitatea acestui minunat produs apicol depinde insa de modul in care este extras din stup. Ceara de calitate are o culoare alb-galbuie, dar ceara poate ajunge si la culori maronii inchis. Ceara de albine BIO de la Apimond imbogateste de-acum portofoliul de produse al acestui brand romanesc recunoscut deja pentru calitatea produselor sale. Ea poate fi folosita atat pentru a fi mestecata, cat si pentru aplicatii externe prin incalzire sau in combinatie cu diferite uleiuri. Iata cate ceva despre beneficiile acestui produs!
Deja din Antichitate, ceara de albine era folosita pentru efectele ei terapeutice. Vechii chinezi o foloseau pentru tratarea afectiunilor pielii. Dar ea este apreciata si pentru efectul benefic pe care il are asupra circulatiei sangvine si, in general, asupra intregului organism, fiind considerata un remediu impotriva imbatranirii. Efectele benefice sunt extrem de variate. Ea poate stimula lactatia, dar in egala masura poate trata amigdalita, poate fi folosita ca expectorant, poate fi un remediu in cazul paradontozei si a afectiunilor cavitatii bucale, a febrei fanului, tusei si a inflamatiilor mucoasei nazale si chiar si a astmului bronsic. De asemenea, este bine de stiut ca in stomac ceara nu este digerata, dar are o actiune benefica, facilitand tranzitul intestinal si poate ajuta in tratarea colitei.
Ceara de albine poate fi mestecata ca atare, obtinandu-se in primul rand o buna igiena a cavitatii bucale, albirea si detartrarea dintilor si intarirea gingiilor, dar si stimularea secretiei salivare si a celei gastrice. Ceara topita este folosita deja din Antichitate pentru epilare, ea asigurand in acelasi timp o actiune dezinfectanta, cicatrizanta si nutritiva asupra pielii, iar unele studii indica un anumit efect inhibitor asupra foliculului pilos. Ceara de albine exercita un puternic efect trofic asupra pielii si de intretinere a tenului, fiind astfel folosita intens in cosmetica. Incalzita putin in bain marie ea poate fi amestecata cu uleiuri vegetale si alte substante active naturale, formand o baza cremoasa, la care se pot adauga diferite uleiuri esentiale, obtinandu-se astfel produse cosmetice sau terapeutice de calitate, cu cele mai felurite aplicatii, de la ingrijirea tenului si pana la tratarea reumatismului, a starilor gripale, pentru combaterea durerilor musculare sau a stresului. Printre nenumaratele calitati ale acestor produse astfel obtinute merita sa amintim proprietatile antiseptice, cicatrizante, de hidratare, tonifiere, hranire si intinerire a pielii, dar si cele afrodisiace. In cadrul produselor de ingrijire a parului, ceara de albine confera rezistenta, volum si stralucire, ajuta la repararea parului si-l face pe acesta mai usor de aranjat, mai sanatos si il protejeaza de factorii nocivi din mediu. Ceara de albine BIO de la Apimond nu ar trebui asadar sa lipseasca din setul de remedii naturale pe care trebuie sa-l avem mereu la indemana.
Pret: 10 lei (100 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Produse Apicole
Duminica, 09 Iunie 2013 07:50

Pastura granule, un nou produs Apimond

Noul produs Apimond Pastura de albine - granule este deosebit de important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Este recomandat in toate cazurile in care este benefic si polenul, dar este mult mai usor asimilabil si are un efect mult mai puternic si mult mai rapid. Benefic datorita energiei si fortei lui regeneratoare, produsul este folosit atat preventiv, cat si terapeutic, in cazul osteoporozei, al afectiunilor hepatice, inclusiv al hepatitei A, B, C si chiar si al cirozei, pentru stimularea secretiilor biliare, in cazul afectiunilor digestive, intestinale, colite si chiar si al ulcerului, pentru intarirea muschiului cardiac, in cazul distrofiei musculare si al anemiei, al afectiunilor sistemului nervos, dar si pentru stimularea imaginatiei si a creativitatii. Femeile pot beneficia de binefacerile produsului si in cazul chisturilor ovariene, al uterului fibromatos si al nodulilor mamari.
Pastura de albine se distinge prin continutul bogat de substante active dintre care trebuie enumarate in primul rand hormonii naturali, enzimele, aminoacizii, elementele de crestere si cele antibiotice, vitamine, minerale si oligoelemente.
Pastura de albine este realizata in stup prin fermentarea naturala a polenului. Astfel, polenul recoltat de albinele lucratoare este preluat de cele tinere care inca nu zboara, este faramitat si imbogatit cu enzimele produse de acestea. Cu acest produs, ele umplu celulele fagurelui in proportie de doua treimi, peste care adauga miere si apoi capacesc fagurele, inchizandu-l astfel ermetic. Urmeaza un complicat proces de fermentatie format din mai multe faze distincte si care dureaza trei luni. In acest timp, este anulat stratul protector al granulelor de polen care il fac greu asimilabil si alergogen. Dar cel mai important este procesul de imbogatire in factori activi, vitali pentru sanatatea noastra. Astfel, valoarea nutritiva si potentialul antibiotic al pasturii de albine sunt de trei ori mai mari decat cele ale polenului, pastura putandu-se lauda cu o compozitie mult mai complexa decat polenul.
Toate acestea fac pastura extrem de valoroasa si pentru cosmetica, ea fiind folosita in diferite masti cosmetice in combinatie cu miere, laptisor de matca si extracte florale, reprezentand un excelent adjuvant nutritional pentru celulele pielii.
Iata doar cateva dintre motivele care ne fac sa salutam aparitia pe piata a noului produs romanesc de la Apimond, Pastura granule.
Pret: 39 lei (100 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Produse Apicole

Un adevarat concentrat de sanatate, noul produs apicol de la Apimond, Painea Reginei, isi merita intru totul numele. Imbinand calitatile de exceptie ale laptisorului de matca, polenului si mierii naturale, Bio, neprelucrate termic, noul produs reprezinta un concentrat de vitamine si minerale, enzime si acele substante active ce definesc stupul ca un adevarat izvor de sanatate. Imbinarea celor trei produse de baza ale stupului, mierea, polenul si laptisorul de matca, asigura concentratiile optime ale substantelor active intr-un produs sanatos, usor asimilabil si echilibrat.
In diferite carente, in lipsa unor vitamine sau saruri minerale, in cazul unor nevroze sau astenii, in stari de slabiciune si in convalescenta, Painea Reginei poate face adevarate minuni. Fiind un energizant si revitalizant extrem de eficace, este excelent in cazul activitatilor sportive sau al muncii grele. Iar, datorita calitatilor lui detoxifiante, ar trebui sa fie nelipsit pentru cei care se confrunta cu un mediu toxic, iar in aceasta categorie nu intra doar cei care lucreaza in industrii cu un inalt grad de toxicitate, ci in egala masura locuitorii oraselor, care traiesc intr-un mediu toxic 24 de ore din 24.
Si-apoi cine nu-si doreste sa traiasca mai mult? Matca stupului traieste de zeci de ori mai mult decat restul albinelor, tocmai pentru ca se hraneste cu laptisor de matca. Painea Reginei ne poate asigura si noua o crestere a longevitatii, o imunitate sporita, o vitalitate sporita, un organism mai puternic si mai sanatos. Un important sustinator hepatic, acest produs reprezinta si o arma eficienta impotriva hepatitei, a carei incidenta este in continua crestere, fiind in acelasi timp mereu mai greu de depistat, dar avand urmari mereu mai severe.
Astfel, Painea Reginei este un produs Bio de cea mai buna calitate, de care pot beneficia in egala masura copiii si varstnicii, sportivii si cei suferinzi. Este un produs 100% natural, benefic pentru intregul organism, ideal pentru o viata lunga si sanatoasa.
Pret: 39 lei (210 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Publicat in Produse Apicole
Te afli aici: Evenimente si Mass-Media Articole filtrate dupa data: Iunie 2013